Acasă Politic Deputatul Jean-Pierre Dufau sugerează deculparea României de Bulgaria în problema Schengen

Deputatul Jean-Pierre Dufau sugerează deculparea României de Bulgaria în problema Schengen

DISTRIBUIȚI

123159 – 03102013 – Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba l-a întâmpinat, ieri la sediul Ministerului Afacerilor Externe, pe deputatul în Adunarea Naţională a Republicii Franceze, Jean-Pierre Dufau, întâlnirea având ca principal scop raportul anual privind bugetul francez alocat imigraţiei, integrării şi azilului.

Subiectul abordat în cadrul discuţiilor l-a reprezentat incluziunea socială a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome aflaţi pe teritoriul francez. În contextul recentelor evoluţii pe acest subiect de pe scena internă franceză, ambii interlocutori au exprimat preocuparea faţă de conexiunile false dintre acest subiect şi, respectiv, dosare total distincte, precum aderarea României la Spaţiul Schengen.

Trecând în revistă preocupările opiniei publice franceze faţă de situaţia generată de taberele de romi din Franţa, ca şi implicaţiile sociale reale, cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea continuării măsurilor comune şi a amplificării colaborării bilaterale, inclusiv printr-o mai bună concertare la nivel UE.

Într-un interviu pentru RFI, Jean-Pierre Dufau, parlamentar de Landes, face o distincție extrem de importantă între România și Bulgaria în ceea ce privește pregătirea pentru Schengen, sugerând o decuplare a celor două state. “Comisia Europeană va sesiza la sfârșitul anului membrii săi pentru a lua decizia în colegiu privind aderarea României ȘI Bulgariei la Schengen. Știți că la ora actuală este vorba de România și Bulgaria, ceea ce poate pune probleme pentru că cele două state nu se află la același nivel în privința securizării frontierelor. Consider că lucrurile nu trebuie amestecate. Dacă  a existat o confuzie între problema romilor și cea a aderării României la Schengen, nu trebuie întreținută. Chestiunea romilor este anterioară deciziei pe Schengen. Vorbim acum de romi, iar decizia referitoare la Schengen va fi la începutul anului următor. A lega cele două lucruri nu mi se pare pertinent”, declară parlamentarul socialist pentru RFI.www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.