Acasă Politic Bucuresti: Deputatul Mircea Drăghici nu înțelege de ce Ploieștiul a fost preferat...

Bucuresti: Deputatul Mircea Drăghici nu înțelege de ce Ploieștiul a fost preferat în locul Piteștiului

DISTRIBUIȚI

124108 – 12112013 – Chestorul Camerei Deputaților, deputatul PSD Mircea Drăghici, a înregistrat, luni, la Camera Deputaților trei întrebări adresate viceprim-ministrului și ministru al Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, cât și ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Reorganizarea administrației fiscale, înființarea conducerii structurii regionale a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier la Alexandria, precum și stabilirea structurii regionale a Autorității de Teritorială de Sănătate Publică la Ploiești au reprezentat subiecte de întrebare politică adresate de deputatul argeșean miniștrilor de resort.

“De-a lungul timpului, județul Argeș a demonstrat că are capacitatea administrativă și resursele umane necesare pentru a coordona cu succes structurile administrative teritoriale. Din păcate, în urma modernizării administrației fiscale, atât Direcţia Naţională Antifraudă Fiscală, cât și Direcția Regională a Finanțelor Publice nu au sediul în județul nostru. De asemenea, structura regională a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a fost stabilită la Alexandria, în vreme ce propunerea pentru conducerea Autorității de Teritorială de Sănătate Publică este orașul Ploiești. Județul Argeș ocupă locul patru la nivel național din punct de vedere al creșterii economice, are cel mai ridicat indice de competitivitate din țară, cea mai mare infrastructură de drumuri naționale din regiunea Sud Muntenia, Piteștiul și Argeșul reprezentând un nod al infrastructurii rutiere la nivel național. În ceea ce privește sănătatea, are cel mai mare număr de medici din regiune, respectiv 1353, faţă de Prahova – 1082. Totodată, Argeșul este singurul judeţ care depăşeşte media naţională cu 2,13 medici la 1000 de locuitori. Date fiind toate aceste argumente, am solicitat miniștrilor de resort să ne comunice principiile şi criteriile în baza cărora s-a decis stabilirea structurilor teritoriale la Ploiești sau la Alexandria”, a subliniat deputatul PSD Mircea Drăghici. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.