Acasă Politic Bucuresti: Premierul acuzat de președinte că afectează credibilitatea țării

Bucuresti: Premierul acuzat de președinte că afectează credibilitatea țării

DISTRIBUIȚI

124088 – 12112013 –   Președintele Traian Băsescu a catalogat drept foarte gravă afirmaţia premierului Victor Ponta, conform căreia şeful statului ar fi vândut interesele României. Traian Băsescu susţine că, împreună cu falsurile anunţate de Sorin Roşca Stănescu, declaraţia premierului avea menirea să creeze în jurul preşedintelui acuzaţia de înaltă trădare.

Şeful statului a făcut aceste declaraţii luni seară, la B1 Tv.

”Aduceți-vă aminte declarația lui Ponta – președintele a vândut România la Consiliul European. Stupiditatea declaraţiei e uşor de combătut, nu ştiu cine a cumpărat-o, ce şef de stat sau poate preşedintele Consiliului. Afirmaţia avea menirea să se adauge falsului generat de Sorin Roşca Stănescu, să ajungem într-o comisie care să acuze preşedintele de înaltă trădare. E mult mai convenabilă pentru situaţia în care se află ei, implică un vot cu două treimi, care conduce automat la suspendarea preşedintelui până se pronunţă Înalta Curte. Acesta a fost planul, şi aici a lucrat şi Victor Ponta”, a declarat Traian Băsescu.

”Cine crede că Ponta şi-a asumat riscul unei declaraţii că Băsescu a vândut ţara în CE, în care a jignit toţi şefii de stat de acolo? Afirmaţia a fost extrem de gravă şi avea scopul să se adauge ca o piesă la acest plan”, a adăugat preşedintele.

Traian Băsescu a anunţat, totodată, că se va întâlni la Paris cu lideri europeni, pe care îi va informa că „declarația lui Ponta nu trebuie luată în considerare”.

”Nu mai ai cum să discuți cu un asemenea om. Eu semnez ce am de semnat, el la fel, și ne vedem fiecare de ale lui. Când un prim-ministru plagiator se dedă la asemenea minciuni care afectează credibilitatea României, o spune premierul, nu un Gigel din opoziție, apreciază că România care a avut cele mai mari creșteri de buget a fost vândută. Foarte gravă afirmație. Vândută în Consiliul European. Toți se întreabă cine a cumpărat-o”, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele declarase anterior, în cadrul aceleiaşi emisiuni de la B1 Tv, că Sorin Roșca Stănescu a fost ajutat de un ministru liberal în cazul falselor acuzaţii de spălare de bani şi că nu exclude varianta ca ministrul Radu Stroe să fii fost implicat. Totodată, şeful statului a anunţat că există o acţiune în instanţă împotriva lui Roşca Stănescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.