Acasă Politic Bucuresti: Parlamentarii PDL discută azi despre descentralizare cu vicepremierul Dragnea

Bucuresti: Parlamentarii PDL discută azi despre descentralizare cu vicepremierul Dragnea

DISTRIBUIȚI

123755 – 28102013 – Primarul general al municpiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a participat duminică la cea de-a saptea reuniune a Comitetului Executiv al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene, care se intruneste zilele acestea la Bucuresti. Alaturi de Sorin Oprescu, la eveniment au fost prezenti primarul orasului Ulm,

Ivo Gonner, presedinte al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene, primarul orasului Regensburg, Hans Schaidinger, coordonatorul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii din partea orasului Viena, Kurt Puchinger, precum si alti oficiali europeni.

In cadrul reuniunii, presedintele Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene, Ivo Gonner, i-a inmanat lui Sorin Oprescu o diploma prin care i s-a acordat titlul de cetatean de onoare al Regiunii Dunarene, “pentru contributia sa la dezvoltarea si promovarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii”.

“Esential pentru dezvoltarea Bucurestiului, dar si a intregii zone este racordarea Capitalei la Dunare prin canalul Bucuresti-Dunare. Acest canal permite legatura directa a Bucurestiului cu alte Capitale si mari centre europene, dar si interconexiuni cu alte judete sau zone ale Romaniei, creandu-se bazele unei adevarate retele europene de cai navigabile. Cred cu tarie ca acest canal reprezinta un pilon principal de dezvoltare pentru orasele Romaniei si Bulgariei” a declarat primarul general, care a multumit omologilor sai prezenti amintind ca primul forum a avut loc la Regensburg, unde a participat si Angela Merkel, “care a sustinut si sustine eforturile pe care cei 14 primari ai oraselor dunarene le fac pentru a dezvolta orasele de o parte si de alta a fluviului Dunarii.”

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, la randul sau, primarul orasului Ulm a declarat: „Primarul general ne-a impartasit si noua planul sau de a lega Bucurestiul de Dunare, astfel incat Bucurestiul sa fie conectat cu celelalte 14 orase de pe Dunare. Toate aceste orase reprezinta o parte foarte importanta a Europei. Zona Dunarii este o macroregiune cu potential de dezvoltare pentru viitor. In Europa exista doua fluvii cu un rol deosebit de important: Rinul, care a adus laolalta diverse tari intr-o uniune a pacii, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, si Dunarea – singurul fluviu din Europa care curge de la vest spre est. De-a lungul Dunarii isi dau mana state mai vechi ale UE si state mai noi membre ale UE. Asadar, Dunarea reprezinta noua Europa si pentru o noua Europa avem nevoie de orase si de regiuni puternice. Ma bucur nespus ca primarul Oprescu ni s-a alaturat in aceasta mare intreprindere si suntem convinsi ca rolul jucat de catre dumnealui si de catre Bucuresti este deosebit de important in acest context”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.