Acasă Politic Bucuresti: Propunere pentru instituirea asistentului responsabil de relația cu vârstnicii

Bucuresti: Propunere pentru instituirea asistentului responsabil de relația cu vârstnicii

DISTRIBUIȚI

123757 – 28102013 – Deputatul conservator Ovidiu Raeţchi a depus o iniţiativă legislativă care vizează instituirea asistentului responsabil de relaţia cu cetăţenii vârstnici în instituţiile publice.

Seniorii României necesită o atenţie specială în relaţia cu autorităţile şi instituţiile publice, susţine deputatul în motivarea iniţiativei legislative. Capacitatea de deplasare mai scăzută sau dificultăţile de vedere sunt doar două dintre problemele care îngreunează accesul bătrânilor noştri la serviciile de bază ale administraţiei publice.

Rolul asistentului este de a asigura egalitatea de tratament a persoanelor în vârstă în faţa autorităţilor şi instituţiilor publice şi de a se asigura că persoanele în vârstă sunt tratate cu demnitate, respect şi nu sunt expuse situaţiilor care ar putea să le afecteze sănătatea ori interesele. Asistentul asigură, la cerere, consultanţă gratuită persoanelor vârstnice în îndeplinirea formalităţilor necesare în cadrul instituţiei publice, în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă acestea.

Asistentul va întocmi şi prezenta conducatorului instituţiei sau autorităţii publice, anual, un raport de activitate ce va cuprinde problemele semnalate de persoanele în vârstă în vederea îmbunătăţirii şi eficientizării activităţii instituţiei sau autorităţii publice.

Persoana responsabilă de relaţia cu cetăţenii vârstnici va fi un funcţionar din cadrul instituţiei publice desemnat de către conducătorul acesteia. Cu alte cuvinte, nu s-ar “împovăra” bugetul statului cu salarizarea unei noi categorii de funcţionari.

Seniorii României merită respect. Ei au construit – într-o perioadă istorică extrem de dificilă – ţara pe care o guvernăm astăzi. Pentru efortul lor, pentru responsabilitatea cu care şi-au făcut datoria, au dreptul elementar la o administraţie modernă – unde să nu fie niciodată abuzaţi sau neglijaţi. – www.promptmedia.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.