Acasă Politic Bucureşti: Ana Birchall: România are un potenţial uriaş de a deveni un...

Bucureşti: Ana Birchall: România are un potenţial uriaş de a deveni un tigru economic

DISTRIBUIȚI

Ana-Birchall124260 – 19112013 – Deputatul Ana Birchall a depus la Camera Deputaţilor o declaraţie politică în care a susţinut nevoia României de a se deschide spre pieţele economiilor emergente din Asia Centrală și de Sud Est. Guvernul USL a înțeles foarte bine că România trebuie să iasă din izolarea internațională din ultimii ani şi,

în această vară, delegația română condusă de Victor Ponta a făcut un veritabil tur de forță în Asia Centrală, pentru a susține întâlniri bilaterale atât politice, dar şi economice în Azerbaidjan, Uzbekistan, Kazahstan și Republica Populară Chineză”, susţine Ana Birchall în declaraţia politică.

            Deputatul PSD este de părere că „oricare din poveştile de succes ale celor patru tigri asiatici poate fi povestea de succes a României. România are un potenţial economic uriaş de a deveni un tigru economic regional şi european. Trebuie doar să i se descătușeze potenţialul, inclusiv printr-o guvernare eficientă, dar şi prin susţinerea acestui proiect naţional de către toate forţele politice din România.”

            Înainte să vorbească despre India sau China, Ana Birchall a dat câteva detalii despre Qatar, ţară pe care a vizitat-o recent în calitate de ambasador al Vital Voices, participând la un eveniment organizat de prestigiosul ONG fondat de Hillary Clinton.

            „În numai 15 ani au reuşit să schimbe deşertul într-o oază de clădiri ameţitor de înalte care stau martor la succesul dezvoltării economice regionale. Qatar este astăzi ţara cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor şi cu cea mai redusă cotă a şomajului din lume şi o voce importantă în Orientul Mijlociu”, susţine Ana Birchall.

            Declaraţia politică continuă cu exemple de succes din Asia, cum ar fi India sau Singapore, ambele economii emergente cu creşteri formidabile ale PIB în ultimii ani.

            „Am constatat cu neplăcere că în ultimii ani schimburile comerciale şi vizitele reciproce cu India au fost la un nivel deloc satisfăcător care nu reflectă deloc potențialul celor două state. Trebuie să restabilim relaţiile foarte bune pe care România le-a avut cu India. În aceste zile mă aflu în vizită în India la invitația domnului Piyush Goyal, omologul meu din Parlamentul indian, preşedintele Grupului de prietenie cu România”, susţine deputatul PSD în declaraţia politică.

            „Ar fi păcat să nu dăm dovadă de viziune în politica externă şi să ignorăm posibilitatea de a ne întări relaţiile bilaterale cu India”, a subliniat deputatul PSD Ana Birchall.

            Declaraţia deputatului PSD se încheie cu apelul pe care Ana Birchall îl face colegilor din Parlament pentru a susţine şansa României de a deveni o poveste de succes, similară cu poveştile de succes ale economiilor emergente din Qatar, India şi Singapore. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.