Acasă Politic Bucureşti: Li Keqiang, cu garda de onoare până la scara avionului

Bucureşti: Li Keqiang, cu garda de onoare până la scara avionului

DISTRIBUIȚI
Li_Keqiang_la_plecare

124488 28112013 –  Premierul chinez Li_Keqiang_la_plecare a parasit joi dimineata Romania, fiind condus, cu garda de onoare, pana la scara avionului de catre premierul Victor Ponta. „Realmente pentru Romania a fost o uriasa oportunitate sa gazduiasca intalnirea dintre primul ministru al Chinei si liderii celor 16 tari din Europa Centrala si de Est.

Toate memorandumurile si acordurile de investitii semnate vor fi urmarite de catre mine personal si de ministri. Sunt proiecte care adunate depasesc 5 miliarde de euro”, a declarat premierul Victor Ponta, la Aeroportul Otopeni.

El a adaugat ca „a fost o extraordinara oportunitate regionala. In primul rand discursul din Parlament (al premierului chinez – n.r.) a fost un discurs neastepat de deschis si de informat pana la urma. Dorim sa ne revedem anul viitor la Beijing. Se implinesc 65 de ani de relatii diplomatice, Romania a fost printre primele tari care au recunoscut Republica Populara Chineza.”

Victor Ponta a subliniat ca, odata cu vizita la Bucuresti a premierului chinez, s-au semnat acordurile care stagneaza de multi ani, precum cel pentru exporturile de produse alimentare – inclusiv carne de porc.

„Romania produce suficient de mult si o piata ca cea a Chinei e un loc nesfarsit. Nu vom reusi niciodata sa producem atata cat consuma un oras din China. Companiile noastre private au deschisa piata din China. Pentru anul viitor avem nevoie si de o campanie de promovare, pentru ca acum toata lumea vrea sa vanda in China. Cadrul legal – acordul l-am semnat, acum e vorba de firmele romanesti sa se miste cat mai repede.”

Victor Ponta a mai precizat ca „la Oltchim a existat o discutie intre ministrul Gerea si o mare companie chineza; pe masura ce vor fi lucruri noi se vor anunta.”

Oficialul chinez a sosit in Romania luni, pentru prima vizita in Romania a unui premier al Chinei dupa 19 ani, fiind intampinat atunci la scara avionului tot de premierul Ponta. Inaltul demnitar chinez s-a aflat la Bucuresti cu ocazia celei de-a doua reuniuni la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China, la care au participat 16 sefi de guvern. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.