Acasă Politic Bucureşti: PER: Președintele și premierul se ceartă pe mize prea mici

Bucureşti: PER: Președintele și premierul se ceartă pe mize prea mici

DISTRIBUIȚI
PER

PER124449 27112013 – Partidul Ecologist Român (PER) consideră că tot scandalul politic din jurul proiectului de buget este inutil dacă nu sunt abordate mizele reale ale bugetului, nu doar pentru 2014, dar și pentru anii care vin. În opinia PER, miza bugetului pentru 2014 trebuie să fie o alocare de fonduri care să permită

o dezvoltare sustenabilă a României. În lipsa acestei abordări, orice altă discuție despre cum este construit bugetul este sterilă și inutilă și nu face altceva decât să servească unor interese electorale.

            “Am luat act, împreună cu toți colegii mei din PER, de polemicile și de discuțiile în contradictoriu din ultimele zile despre construcția bugetului de stat pentru anul viitor, precum și de diferitele abordări politice iscate între președinte și premier pe marginea acestui subiect. Sunt dezamăgit să văd că toată această energie este irosită fără a atinge miza reală a discuției pe buget, anume o alocare a resurselor care să permită o dezvoltare sustenabilă a României din punct de vedere al mediul înconjurător și a calității vieții cetățenilor, și să faciliteze, totodată, crearea locurilor de muncă”, a declarat Dănut Pop, președintele PER.

            Dănuț Pop a solicitat tuturor forțelor politice și tuturor actorilor publici care sunt

implicați în procesul de elaborare a bugetului pentru 2014 să organizeze un proces de consultare publică, prin care să indentifice cele mai bune soluții pentru alocarea responsabilă și sustenabilă a fondurilor publice, care să permită dezvoltarea României în conformitate cu cele mai bune practici de mediu.

            “Dacă nu ajungem la înțelepciunea că bugetul trebuie să fie construit în așa fel încât să țină seama de nevoia dezvoltării sustenabile a României, atunci nu vom face altceva decât să irosim banii. Problema nu este cine primește mai mulți bani sau mai puțini bani în 2014, ci cum se folosesc resursele pe care le avem pentru a asigura o dezvoltare economică în conformitate cu protecția mediului înconjurător. PER cere atât președintelui Traian Băsescu, cât și primministrului Victor Ponta să organizeze de urgență un proces de consultare publică cât mai larg, prin care se identifice aceste soluții care să permită și dezvoltare și protecția mediului și creșterea calității vieții”, a mai spus preşedintele PER.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.