Acasă Politic Bucureşti: Rectorul Universităţii “Ovidius”, 29 de zile de arest

Bucureşti: Rectorul Universităţii “Ovidius”, 29 de zile de arest

DISTRIBUIȚI

 121462 – 01082013 – Rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Judecătorii au admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a rectorului. universităţii constănțene.

Epure fusese reţinut pentru luare de mită, fiind acuzat că facilita admiterea mai multor studenţi la Facultatea de Farmacie din cadrul instituţiei.

Rectorul ar fi primit, anul trecut, de la o persoană 1.000 de euro pentru a facilita admiterea unei studente, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în acest an, Tiberius Epure a cerut 9.000 de euro pentru a da unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în iulie, Epure a primit 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.

Potrivit anchetatorilor, la pretinderea şi primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universităţii „Ovidius” a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani. Stere Tala este cercetat penal pentru complicitate la luare de mită. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.