Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: Cazul Călăraşi „este un joc politic al USL”

Bucureşti: Traian Băsescu: Cazul Călăraşi „este un joc politic al USL”

DISTRIBUIȚI

basescut_la_b1

124308 – 21112013 – Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că întreg scandalul referitor la „cazul Călărași” este un joc politic instrumentat de USL. ”Niciodată nu mi-aș fi permis ilegalități prin achiziționarea unui teren. Terenul este achiziționat cinstit cu banii luați de la o bancă cu banii deponenților, deci niciun ban de la Ponta, Chițoiu sau Antonescu.

Creditul este la dobânda pieții din ziua în care s-a făcut contractul de credit”, a declarat Traian Băsescu, la B1 Tv.

            Șeful statului a lămurit și chestiunea telefonului dat ministrului Chițoiu, când l-a rugat ca Radu Gheţea să nu fie schimbat de la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC): „E o copilărie să spui cum și-a permis Băsescu să sune la Chițoiu pentru Ghețea. Eu am tras un semnal – atenție cu el că nu-l schimbați cu un politruc de-al vostru. Eu am făcut o discuție cu ministrul de Finanțe să nu punem într-o problemă CEC-ul”, a spus Băsescu.

            Întrebat dacă acest scandal i-a pricinuit un prejudiciu de imagine, șeful statului a admis acest lucru.

            „Cred că un prejudiciu major. Oamenii spun că nu au bani să iau o casă, iar fata președintelui a luat credit de un milion de euro. Pe de altă parte e o afacere e familie cinstită, pe care nu aveam de ce să o amân. Se lansează tot felul de minciuni, și premierul exagerează, eu am mai spus că e mitoman, mincinos”, a adăugat Băsescu.

            Preşedintele Traian Băsescu a precizat totodată că s-a consulat și cu consilierul prezidențial Adrian Rădulescu în acest caz

            „ Am discutat cu foarte mulţi agricultori, nu doar cu el. Sigur că m-am consultat și cu Rădulescu, l-am rugat și nu știu cât e de relevant, l-am rugat ca specialist să mă sfătuiască, am făcut socoteli cu el”, a mai spus Băsescu.

            Președintele a adăugat că intenționează să mai cumpere teren în familie, „până la 500 de hectare”.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.