Acasă Politic Prahova: Administratorul Consiliului Judeţean Prahova, cercetat penal în dosarul Păvăleanu

Prahova: Administratorul Consiliului Judeţean Prahova, cercetat penal în dosarul Păvăleanu

DISTRIBUIȚI
Rzvan_Alexe

Rzvan_Alexe124250 – 19112013 – Administratorul public al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Fabioara Ionescu, este cercetată penal în dosarul Păvăleanu, după ce magistraţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au descoperit că managerul ar fi fost intermediarul banilor care au ajuns la Răzvan Alexe.

            ”La data de 15 noiembrie 2013, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de Fabioara Ionescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani (…) constând în aceea că, în cursul anului 2012, învinuita, în calitate de director general executiv al SC Ploieşti Industrial Parc SA, a coordonat activitatea şi efectuat plăţile către: SC AD SRL Ploieşti, SC KI SRL Ploieşti, SC RM SRL Ploieşti, SC KPD SRL, SC S&S WA SRL, în sumă totală de 730.289 lei, ceea ce a condus la influenţarea negativă a rezultatului fiscal asupra bugetului de stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

            Fabioara Ionescu deţine şi funcţiile de preşedinte a Organizaţiei de Femei a PSD Prahova, precum şi de preşedinte al PSD Prahova, organizaţie condusă de Mircea Cosma, liderul CJ Prahova.

            De asemenea, magistraţii Parchetului din Ploieşti au descoperit că suma a fost retrasă în numerar de Victoria Enică, care a predat-o lui Răzvan Alexe, atât direct, cât şi prin intermediari. Cei doi sunt arestaţi preventiv, pentru 29 de zile.

            Răzvan Alexe, considerat de presa locală lider interlop şi arestat sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată, ar fi luat mită în lucrări în valoare de peste cinci milioane de lei, pentru care a promis trafic de influenţă la preşedintele Mircea Cosma.

            Pe lângă cei menţionaţi, procurorii au decis arestarea preventivă şi pentru fostul angajat al SGG, Marcel Păvăleanu, alături de alte cinci persoane, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la aproape 150 de milioane de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.