Acasă Politic Bucureşti: Camionagiu turc, prin în trafic cu 75 kg de heroină

Bucureşti: Camionagiu turc, prin în trafic cu 75 kg de heroină

DISTRIBUIȚI
trafic_heroina

trafic_heroina124792 –10122013 – Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog din cadrul IGPR şi procurorii DIICOT au confiscat 75 de kg. de heroină, în urma unui control în trafic. Două persoane sunt cercetate pentru trafic ilicit de droguri de mare risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

            Acțiunea a avut ca rezultat destructurarea unei grupărie infracţionale, specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc, pe ruta Turcia – România – Europa de Vest.

            La data de 9 decembrie a. c., a fost oprit în trafic un autotren, care transporta dulciuri. În urma controlului, au fost descoperite 75 de kilograme de heroină ascunse în plicuri sigilate de 150 de grame, printre produsele alimentare transportate (biscuiţi, băuturi răcoritoare, praf de budincă).

            Organizatorul transportului este un cetăţean turc. În urma investigaţiilor a reieşit că, în 2013, turcul și administratorul firmei au deținut și transportat diferite cantităţi de heroină, din Turcia în România.

            Împotriva celor doi a fost începută urmărirea penală pentru trafic ilicit de droguri de mare risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

            Ulterior, a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la locuinţa acestora în urma căreia au fost indisponibilizaţi 4.000 de euro, 900 de lei şi mai multe telefoane mobile şi cartele SIM.

            Turcul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie sesizat Tribunalul Bucureşti pentru arestare preventivă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.