Acasă Politic Bucureşti: Legea referendumului a fost publicată în ultimul minut

Bucureşti: Legea referendumului a fost publicată în ultimul minut

DISTRIBUIȚI
basescu111

basescu111124903 – 15122013 – Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, sâmbătă, la orele 23.59, Legea Referendumului. ”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat sâmbătă, 14 decembrie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea

şi desfăşurarea referendumului”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

            Noua formă a legii permite validarea unui referendum dacă la urne au venit 30% dintre alegătorii înscrişi pe liste, şi nu 50% dintre alegători, cum era până acum.

            Preşedintele a subliniat că el consideră că această lege este ”catastrofală” pentru România.

            Traian Basescu anunţase anterior că va face uz de prerogativele sale pentru a întârzia cât mai mult intrarea în vigoare a acestei noi prevederi, astfel încât să devină imposibilă aplicarea sa la un potenţial referendum pentru modificarea Constituţiei organizat odată cu alegerile prezidenţiale de anul viitor.

            Preşedintele a precizat că va promulga Legea referendumului pe data de 14 decembrie noaptea, în condiţiile în care a primit motivarea Curţii Constituţionale, la cabinetul său, în 5 decembrie dimineaţa, astfel că va aştepta cele zece zile legale.

            „La mine la cabinet a intrat pe 5 (motivarea Curţii Constituţionale pe Legea refrendumului – n.r.) şi în Constituţie spune foarte clar. Pe 14 seara îmi expiră termenul, pentru că la cabinetul meu, deci nu la registratura. Am înţeles că a venit seara, la ora 18.00, 19.00, iar la cabinet la mine a intrat pe 5 dimineaţa. Deci, pentru mine, timpul curge din data de 5, la cabinetul preşedintelui, pe 14 noaptea voi promulga legea”, a spus Traian Băsescu.

            Curtea Constituţională a respins, în 14 noiembrie, cu majoritate de voturi, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în cazul noii Legi a referendumului.

Potrivit calendarului, primul referendum care poate fi organizat conform noilor reglementări poate fi organizat în 2015. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.