Acasă Politic Bucureşti: Ordonanţă de urgenţă pentru numirea unui şef interimar la TVR

Bucureşti: Ordonanţă de urgenţă pentru numirea unui şef interimar la TVR

DISTRIBUIȚI

125014 – 19122013 – Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care permite birourilor reunite ale Parlamentului sa aprobe conducerea interimara a TVR, printre avizatori nefigurand niciun ministru liberal, au declarat surse oficiale. Potrivit unui comunicat al Guvernului, actul normativ „reglementeaza situatia

foarte putin probabila in care plenul camerelor reunite ale Parlamentului nu se va intruni, vineri 20 decembrie 2013 in cvorum legal, pentru desemnarea directorului general al Societatii Romane de Televiziune”.

            „In aceasta situatie, conform ordonantei, birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor numesc un director general interimar pentru o perioada de 60 de zile. Pe perioada interimatului, directorul general interimar indeplineste doar acte de administrare curenta a activitatii societatii”, se arata in comunicat.

            Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca i-a spus premierului Victor Ponta ca ministrii liberali nu vor semna o OUG privind conducerea interimara a TVR.

            Antonescu a spus ca PNL nu il poate impiedica pe prim-ministru sa dea o ordonanta de urgenta, dar ca aceasta nu va fi semnata de ministrii PNL.

            El a precizat ca PNL opteaza pentru numirea de catre Parlament a conducerii interimare a TVR, sedinta de plen reunit putand sa aiba loc vineri.

            Antonescu a mai spus ca, avand in vedere ca Rares Bogdan nu este agreat de PSD, liberalii vor face o noua propunere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.