Acasă Politic Bucureşti: Preşedintele Republicii Moldova: „La Arcul de Triumf, am simţit forţa mentală...

Bucureşti: Preşedintele Republicii Moldova: „La Arcul de Triumf, am simţit forţa mentală şi militară a României”

DISTRIBUIȚI
timofti_-_cotroceni

timofti_-_cotroceni124564 – 02122013 – Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat, în discursul rostit în cadrul recepţiei de duminică seara de la Palatul Cotroceni, că a simţit la parada de la Arcul de Triumf forţa mentală şi militară a României, ca parte a Europei unite.

            „La parada militară de astăzi (duminică – n. r.) de la Arcul de Triumf, am simţit forţa mentală şi militară a României, ca parte a Europei unite”, a afirmat Timofti, precizând că dorinţa moldovenilor este să avanseze cu fermitate pe această cale pe care s-au dezvoltat România şi alte actuale ţări membre ale spaţiului comunitar.

            „Sperăm să devenim cât mai curând parte a spaţiului european, pentru a ne bucura şi a împărtăşi aceleaşi drepturi şi valori democratice, economice şi de circulaţie liberă”, a mai afirmat preşedintele Republicii Moldova.

            Nicolae Timofti a ţinut să sublinieze încă o dată recunoştinţa pe care o are Republica Moldova faţă de România, pentru „dedicaţia şi consecvenţa” cu care a pledat cauza ţării sale.

            „Republica Moldova este parte a culturii europene şi bineinţeles, a celei româneşti. Stau mărturie în acest sens clasicii noştri comuni, Eminescu, Creangă, Alecsandri, Sadoveanu şi mulţi alţii. Vorbim aceeaşi limbă, avem aceeaşi simţire şi am trăit aceeaşi istorie tumultuoasă. Urez românilor din România şi de pretutindeni să aibă putere de a privi cu încredere spre viitor, să aibă împlinirile la care visează şi să păstreze spiritul pe care l-au preluat de la strămoşi. La mulţi ani, România!”, a mai spus Nicolae Timofti.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.