Acasă Politic Bucureşti: Ministrul Transporturilor: „Familia regală a reuşit să ne ţină uniţi de-a...

Bucureşti: Ministrul Transporturilor: „Familia regală a reuşit să ne ţină uniţi de-a lungul istoriei”

DISTRIBUIȚI
ramina_manescu_in_gara

ramina_manescu_in_gara124565 – 02122013 – Principesa Margareta si principele Radu au efectuat, duminică, un drum simbolic de la Sinaia la Bucureşti, care onorează Ziua Naţională a României şi aduce un omagiu Regelui Ferdinand şi Reginei Maria.

            Călătoria a fost iniţiată şi organizată de Ministerul Transporturilor, iar accesul publicului a fost liber.

            „Suntem onoraţi de faptul că vă avem aici, de faptul că aţi acceptat invitaţia Ministerului Transporturilor, de a găzdui aceste eveniment şi de a realiza o reparaţie morală, istorică, de a redenumi acest salon Salonul Regal. Nu facem altceva decât să recunoaştem o dată în plus faptul că familia regală este cea care, de-a lungul istoriei, a reuşit să ne ţină uniţi, a reuşit să înfăptuiască Marea Unire de la 1918, a promovat valorile pe care poporul român le are recunoscând talentele şi calitatea poporului român”, a spus Ramona Mănescu, potrivit B1 Tv.

            Sute de persoane au asistat, duminică, în Gara de Nord din Capitală la sosirea Trenului Regal, din care a coborât Principesa Margareta şi Principele Radu, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, dar şi ambasadori, alături de personalităţi din domeniul ştiinţei şi culturii.

            În cadrul evenimentului, un lot selecţionat dintre copiii olimpici ai României a fost invitat să călătorească în Trenul Regal până la Sinaia, unde s-a organizat şi o vizită a Palatului Pelişor.

            Periplul Trenului Regal a debutat vineri, 29 noiembrie 2013, când acesta a ajuns în Gara Regală Sinaia, unde a doua zi a putut fi vizitat de către publicul larg, asigurându-se un ghid din partea Societăţii Feroviare de Turism, cât şi din partea Casei Regale a României.

            În după-amiaza zilei de 1 Decembrie, aproximativ 500 de persoane au întâmpinat Trenul Regal în Gara de Vest a Ploieştiului, cei prezenţi scandând „Regele Mihai” şi „Monarhia salvează România!”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.