Acasă Politic Bucureşti: Premierul Ponta: Problema romilor nu se rezolva prin amânarea aderării României...

Bucureşti: Premierul Ponta: Problema romilor nu se rezolva prin amânarea aderării României la Schengen

DISTRIBUIȚI
ponta12

124886 – 13122013 – Problema romilor cu care se confrunta statele occidentale nu se rezolva prin amanarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, sustine premierul Victor Ponta.

„Poate ca inteleg punctul de vedere subiectiv al politicienilor europeni, dar nu este o decizie corecta (amanarea aderarii la Schengen – n. r.). Comisia Europeana s-a exprimat clar ca Romania si Bulgaria sunt complet pregatite pentru a fi membre ale spatiului Schengen si, prin urmare, cred ca este vorba doar de o lupta politica. (…) In acest caz, adevarul este mult mai simplu de afirmat: daca Romania nu va fi membra Schengen, asta nu inseamna ca etnicii romi nu vor mai putea fi vazuti la Paris sau in alte orase franceze. Ei sunt deja acolo. (…) Daca exista politicieni care spun ca vom rezolva problema romilor daca Romania nu devine membra Schengen, aceasta este o minciuna, nu este adevarul”, a afirmat premierul, intr-un interviu acordat postului de radio France Inter.

            Victor Ponta a adaugat ca mentinerea Romaniei si Bulgariei in afara Schengen poate afecta dezvoltarea economica a celor doua tari.

            „Singurul efect al mentinerii Romaniei si Bulgariei in afara spatiului Schengen este o problema de natura economica, pentru ca este vorba despre transporturile provenind de la Dacia Renault care sunt oprite la frontiera, sunt numerosi oameni de afaceri, studenti, dar si schimburile culturale care sunt afectate de acest lucru, si astfel inseamna ca dezvoltarea economica a Romaniei, care in prezent evolueaza intr-o directie pozitiva, inregistrandu-se o crestere economica, cifre pozitive, va fi mai putin rapida. Eu cred ca pentru viitor, daca Romania si Bulgaria se dezvolta mai mult economic, aceasta situatie va insemna un flux mai mic de emigranti catre vestul Europei. Deci cred ca este o decizie foarte proasta”, a comentat premierul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.