Acasă Politic Bucureşti: Susţinerea fermă pentru aspiraţiile europene şi euro-atlantice ale Georgiei

Bucureşti: Susţinerea fermă pentru aspiraţiile europene şi euro-atlantice ale Georgiei

DISTRIBUIȚI
antonescu_-_pandjikidze

antonescu_-_pandjikidze124785 –10122013 – Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a avut o întrevedere cu Maia Pandjikidze, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, care efectuează în aceste zile o vizită oficială în România. 

            Cu acest prilej, au fost trecute în revistă stadiul relaţiilor bilaterale româno-georgiene şi perspectivele dezvoltării acestei cooperări, în contextul avansării procesului de asociere politică şi economică a Georgiei cu Uniunea Europeană, urmare a recentei parafări a Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, cu ocazia Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie 2013). Au fost aduse în discuţie, de asemenea, evoluţiile în cadrul procesului de integrare euro-atlantică şi cooperarea la nivelul organizaţiilor regionale şi internaţionale. În acest context, Crin Antonescu a reiterat susţinerea fermă a României pentru aspiraţiile europene şi euro-atlantice ale Georgiei.

            Partea română şi-a exprimat încrederea privind continuarea și în viitor a cooperării româno-georgiene la nivel interparlamentar prin intermediul Comisiilor permanente şi al Grupurilor parlamentare de prietenie. Crin Antonescu a menţionat că aşteaptă cu mult interes vizita la Bucureşti a preşedintelui Parlamentului Georgiei, David Usupashvili, la începutul anului viitor.

            Preşedintele Senatului României a subliniat importanţa continuării procesului de extindere a Uniunii Europene, în cadrul Parteneriatului Estic, în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii în regiune. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.