Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: Zgonea – un „şmenar”

Bucureşti: Traian Băsescu: Zgonea – un „şmenar”

DISTRIBUIȚI
basescu_b1

basescu_b1124843 – 12122013 – Presedintele Traian Basescu a comentat, miercuri seara, reactiile venite din plan extern privind modificarile Codului Penal, cerand in acest sens demisia presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

            „Eu am incercat sa previn aceasta reactie, am avut si o discutie telefonica cu dl Zgonea, am trimis si o scrisoare, lucrurile nu au fost intelese si am estimat acest tip de reactie. Din pacate, nu are efecte asupra celor ce ne-au pus in aceasta situatie, tot romanii vor suferi”, a avertizat Basescu, invitat la B1 Tv.

            Traian Basescu a subliniat ca, „in mod categoric, trebuie sa uitam de Schengen, pentru ca va fi un raport MCV foarte prost”.

            „Cu astfel de etichete, o tara nu poate avansa in credibilitate in UE. Oamenii astia au facut un mare rau Romaniei. Dincolo de actiunea parlamentarului de rand, au fost trei mari responsabili: Ponta, care a avut o presiune enorma de la baronimea locala sa amputeze ANI si DNA ca institutii care pot sa-i prinda, Antonescu – acelasi tip de presiune si un om care s-a comportat – ma scuzati – ca un smenar, iar acesta este Zgonea”, a adaugat Basescu.

            Seful statului a mai acuzat ca Zgonea a manipulat votarea a doua legi care nu erau pe ordinea de zi si care nu aveau aviz CSM.

            „Stiti cate legi s-au votat legat de Codul Penal? Doua – o lege pentru mutilarea articolului 253 din Codul penal si alta care afecteaza vreo 12 articole din Codul Penal vechi si nou. Zgonea a manipulat votarea a doua legi care nu erau pe ordinea de zi si care nu aveau aviz CSM, desi vizau institutii parte a sistemului de justitie. Eu cred ca Zgonea ar trebui sa demisioneze”, a mai spus Basescu.

            Acesta a amintit de celebra numaratoare a fostului presedinte de la Camera Deputatilor.

            „Aduceti-va aminte ce s-a facut cu Anastase, cand ea nu avea atributiuni sa numere, ci secretarul Camerei. Legea sa a fost corectata, retrimisa de mine. Acest om a pus Romania intr-o situatie ingrozitoare. Sigur, voi aplica toate procedurile constitutionale pentru a impiedica aceste modificari. Ma uit insa la cata iresponsabilitate si minciuna se propaga in spatiul public. Ponta se face ca sta pitit, ca si cum se poate lua decizia ca o majoritate sa modifice Codul penal, fara ca liderul sa stie. Antonescu bate campii, spunand ca nu sunt functionari publici senatorii, deputatii, primarii. Vreau sa vedeti cat de perfid e facuta modificarea la art. 253 din Codul Penal. Este o lege votata ieri, care vizeaza strict Codul Penal in vigoare, cel care va intra in vigoare si mai e o lege, pentru modificarea art. 253 din Codul Penal. E un singur articol scris cu o perfidie incredibila”, a mai spus Basescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.