Acasă Politic Consiliul Europei, gata să asiste Kievul

Consiliul Europei, gata să asiste Kievul

DISTRIBUIȚI

124598 – 02122013 – Consiliul Europei (CoE) s-a oferit să ajute Ucraina pentru reglementarea situatiei interne, în contextul în care sute de mii de manifestanți au cerut demisia guvernului și a președintelui pentru suspendarea semnarii Acordului de asociere la UE, transmite Ria Novosti, care citeaza un comunicat

emis luni de secretarul general ale Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Mii de ucraineni protestează față de politicile actualului guvern de la Kiev, cea mai importantă mobilizare dupa ”revoluția portocalie” din 2004 și au cerut continuarea procesului de integrare europeană.

”Situația din Ucraina suscită o preocupare majoră din partea Consiliului Europei” , se menționează în comunicat, Thorbjorn Jagland invitând ”toate părțile să se abțină de la violențe și să revină la un dialog pașnic”.

Consiliul Europei este dispus să ajute Ucraina pentru găsirea unei rezolvări politice la situația actuală, în conformitate cu obligațiile țării ce decurg din Convenția europeană a drepturilor omului și a principiilor democratice și în virtutea supremației legii, conchide secretarul general al Consiliului Europei.

În ultimele zile, la Kiev au loc ample proteste de stradă, ca reactive la decizia conducerii ucrainene de a nu semna, la recentul Summit european de la Vilnius, Acordul de asociere la UE. Manifestaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute au degenerat în confruntări de stradă între protestatari şi forţele de ordine care s-au soldat cu rănirea mai multor manifestanţi şi poliţişti, dar și jurnaliști. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.