Acasă Politic Ministrul Sănătăţii vrea măsuri echilibrate de reglementare a produselor de tutun în...

Ministrul Sănătăţii vrea măsuri echilibrate de reglementare a produselor de tutun în UE

DISTRIBUIȚI

124783 –10122013 – Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, participă la reuniunea Consiliului Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor – secţiunea Sănătate Publică care are loc marţi la Bruxelles.

            Cu această ocazie ministrul Sănătăţii va prezenta şi va susţine poziţia României privind trei importante proiecte europene care vizează măsuri de reglementare a produselor din tutun, măsuri de îmbunătăţire a monitorizării dispozitivelor medicale pe piaţa europeană, precum şi cele care vizează sustenabilitatea, accesibilitatea şi cost-eficienţa serviciilor medicale, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

            În acest context, România apreciază şi susţine continuarea eforturilor la nivel european pentru identificarea de soluţii care să ajute la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale şi a capacităţii de utilizare a fondurilor structurale în sănătate.

            De asemenea, ţara noastră susţine măsurile de reglementare a produselor din tutun în condiţiile în care acestea sunt echilibrate, proporţionale cu obiectivul urmărit de a asigura un nivel ridicat al protecţiei sănătăţii publice, facil de implementat şi care conduc la o informare corectă a consumatorilor.

            Mai mult, România apreciază eforturile instituţiilor europene pentru întărirea şi îmbunătăţirea procesului de monitorizare a dispozitivelor medicale în spaţiul european. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.