Acasă Politic Transportatorii au intrat în grevă

Transportatorii au intrat în grevă

DISTRIBUIȚI
tiruri blocate

124747 – 09122013 – Transportatorii au intrat, luni dimineata, in greva, in semn de protest fata de acciza de 7 eurocenti pe litrul de carburant. Peste 1.300 de firme au decis sa isi traga tirurile pe dreapta. La primele ore ale diminetii, protestul a inceput in vest, unde, la Nadlac (judetul Arad),

soferii au ocupat centura Aradului, partea dinspre vama. Tirurile au inceput sa se adune la oraele 6.30 si ruleaza cu viteza redusa pentru a ingreuna circulatia.

            Potrivit Digi 24, soferii de camioane vor protesta pe soseaua de centura ale marilor orase, fie ruland cu viteza redusa, fie parcandu-si tirurile pentru a bloca circulatia.

            Transportatorii au anuntat ca niciun produs nu va mai ajunge pe rafturile magazinelor, in timpul grevei.

            „Transportatorii autohtoni nu pot intelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care Guvernul incearca sa justifice abuzul comis. Astfel, ‘amortizarea’ celor sapte eurocenti pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului este o aberatie si un non-sens, atata timp cat, intr-o asemenea situatie, in tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decat in Romania, fapt ce arunca si mai mult transportatorii romani in afara competitiei din piata europeana si regionala”, se afirma intr-un comunicat de saptamana trecuta al Confederatiei Nationale Rutiere.

            Decizia de intrare in greva a fost luata pe 29 noiembrie, in cadrul unei reuniuni desfasurate langa Sibiu, la care au participat reprezentanti ai transportatorilor de marfuri din intreaga tara, impreuna cu delegatii ale patronatelor din transportul rutier. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.