Acasă Politic Bruxelles: Comisia Europeană: România nu scapă de MCV până când nu-şi îndeplineşte...

Bruxelles: Comisia Europeană: România nu scapă de MCV până când nu-şi îndeplineşte angajamentele

DISTRIBUIȚI

125564 – 22012014 – Schimbarea vine din interiorul Romaniei si Bulgariei si depinde de guvernele celor doua tari, Comisia Europeana oferind deplina sustinere, se arata in ultimul raport MCV, mecanism care nu va fi inchis pana cand aceste state nu isi vor respecta angajamentele luate la aderare, in 2007.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray a prezentat public un scurt rezumat al raportului anual, adoptat miercuri, referitor la progresele inregistrate de Romania si Bulgaria in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) si a raspuns intrebarilor jurnalistilor.

Cu acest prilej, el a subliniat faptul ca in cele doua tari s-au inregistrat progrese in domeniul justitiei, dar sunt si o serie de lucruri criticabile, care trebuie sa fie imbunatatite, acestea regasindu-se in recomandarile facute de Comisia Europeana in baza unei analize tehnice extrem de riguroase.

Mark Gray a subliniat faptul ca Executivul european nu face aprecieri cu privire la faptul ca raportul MCV ar fi unul pozitiv sau negativ, ci statele membre UE interpreteaza in aceasta maniera atunci cand se pune, de exemplu, problema aderarii la Spatiul Schengen.

„Etaloanele UE nu se vor revizui. Ele sunt cele fixate in momentul aderarii, erau foarte clare. CE nu face doar verificari in ultimii 7 ani, ci a si investit semnificativ in cooperarea cu cele doua guverne pentru a se indeplini aceste etaloane. Avem datoria, fata de celelalte stat membre si fata de cetatenii celor doua tari, de a ne asigura ca procesul de reforma continua si etaloanele sunt atinse”, a subliniat purtatorul de cuvant al CE.

De asemenea, acesta a precizat ca raportul cu privire la lupta anticoruptie, care va fi instituit la nivelul tuturor tarilor membre UE, si raportul MCV, specific Romaniei si Bulgariei, sunt doua mecanisme diferite, chiar daca ele vor fi coerente. – PROMPT MEDIA 

                                      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.