Acasă Politic Bucureşti: Petrache – Firea: 1- 0

Bucureşti: Petrache – Firea: 1- 0

DISTRIBUIȚI
gabi_firea

125311 – 10012014 – Senatorul PSD Gabriela Firea anunţă că a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov. Firea critică faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor. Fosta jurnalistă a subliniat, însă, că va rămâne senator independent.

Senatorul Gabriela Firea acuză PNL de trădare pe plan local şi susţine că gestul liberalilor de a înlocui conducerea PSD la nivel judeţean cu membri PDL are la bază “dorinţa de a face rău”

„Începând cu data de 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, respectiv vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene Ilfov, precum şi din calitatea de membru al partidului”, a anunţat senatorul Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Firea spune că a luat această hotărâre „după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacţionând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea preşedintelui PNL Ilfov în funcţia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de aceast demers flagrant de rupere a USL”, se arată în comunicat.

„În ciuda îndemnurilor repetate pe care le-am primit, prin diverse canale, de a accepta această situație, pentru că așa e în politică, nu pot să asist pasivă la încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL și pentru care am fost votați de oameni în 2012. Nu există nicio justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul județului Ilfov Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la 4 la 6 partide, respectiv cârdășia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR și PC. După cum nu este admisibil ca primăriile «neprietene» să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să dețină un post de vicepreședinte al Consiliului Județean în detrimentul PSD”, mai spune senatorul Gabriela Firea.

Firea mai spune că a fi consecventă unor idei a transformat-o în ținta atacurilor şi ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale.

„Constat cu amărăciune că a fi consecventă unor idei și principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decât pe respect reciproc și pe respectarea cu strictețe a documentelor acestei alianțe, m-a transformat în ținta atacurilor și ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. Am promis, cu toții, în campania electorală că vom face dreptate până la capăt, dar se pare că nu avem toți aceeași reprezentare a ideii de dreptate”, susţine Gabriela Firea.

„Eu însă nu pot fi părtașă la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fară știrea mea. Am pornit pe acest drum cu convingerea că voi putea să fac un alt fel de politică, și nu renunț la acest obiectiv. Voi activa în continuare ca senator independent, și mă voi implica cu toată puterea în rezolvarea problemelor cetățenilor din colegiul pe care îl reprezint și pentru ideile generoase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cuprinse în programul politic prin care USL a câștigat alegerile în 2012″, precizează Gabriela Firea.

Potrivit www.viitorulilfovean.ro, în ultima jumătate de an, între senatorul Gabriela Firea și președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, s-a desfășurat un adevărat război, ajungându-se până la presiuni puse pe liderii USL – Victor Ponta și Crin Antonescu – chemați să arbitreze meciul dintre cei doi.

Scandalul a început în luna august 2013, când în prima zi de concediu a președintelui CJ, Gabriela Vrânceanu Firea a participat (împreună cu prefectul județului, Speranța Cliseru) la o ședință extraordinară a CJ în care, folosindu-se de voturile consilierilor PDL și PP-DD, a reușit instalarea în funcția de vicepreședinte al CJ a lui Sebastian Geantă (PSD) și Gheorghe Roman (UNPR, anchetat de DNA pentru fapte de corupție din mandatul anterior).

Votul din respectiva ședință a atras demersurile PDL de ridicare a sprijinului politic pentru consilierii săi și înlocuirea lor din CJ Ilfov.

Ulterior, toate decizii CJ au fost blocate de majoritatea PSD-PDL-PP-DD, iar certurile au culminat cu blocarea proiectului apă-canal, derulat și din fonduri europene.

La finalul anului, Gabriela Vrânceanu Firea, l-a acuzat pe Petrache că alocă banii județului în mod discreționar, apărând în mai multe emisiuni tv unde a continuat acuzațiile și punând sub semnul întrebării însăși existența USL, dacă cei doi lideri ai Uniunii nu vor interveni în apărarea sa.

Petrache a susținut permanent că afirmațiile senatorului sunt neadevărate, promițând presei documente care să-i confirme poziția.

Cu puțin timp înainte de demisie, Firea l-a provocat pe Petrache, cerând să arate oficial alocările bugetare, și propunea  alegeri anticipate la CJ.

Firea a așteptat din data de 6 ianuarie și semnarea unui pact de neagresiune, care prevedea, printre altele, repunerea în funcții, de îndată, a lui Geantă și Roman.

Întrucât, între timp, Petrache a fost promovat pe linie de partid (coordonator al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare), iar Crin Antonescu a avut o declarație net în favoarea lui Petrache, Firea a forțat anunțând la în Ilfov USL nu mai există.

Neprimind nicio reacție pozitivă din partea premierului, Firea a anunțat demisia.

Potrivit unor surse, senatorul Firea a cerut Finanțelor o situație centralizată a alocărilor de bani publici pentru primăriile ilfovene. Surpriza a fost că sumele au confirmat ceea ce spusese Petrache, cele 13 primării conduse de PSD în Ilfov primind mai mulți bani decât crezuse Firea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.