Acasă Politic Bucureşti: Preşedintele CCR: Nimeni nu poate încălca voinţa poporului exprimată prin referendum

Bucureşti: Preşedintele CCR: Nimeni nu poate încălca voinţa poporului exprimată prin referendum

DISTRIBUIȚI

125404 – 15012014 – Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, referitor la rezultatul referendumului din 2009 pentru Parlamentul unicameral, că nimeni nu poate să încalce decizia poporului român.

Întrebat, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale, cum comentează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora, dacă revizuirea Constituţiei nu se face pentru a

pune în aplicare referendumul din 2009, revizuirea nu se justifică”, Augustin Zegrean a spus: „Nu vă răspund la întrebările astea, nu astăzi”.

Preşedintele Curţii Constituţionale a mai spus, răspunzând unei întrebări, că Parlamentul nu poate să încalce decizia poporului exprimată prin referendum.

„Nu poate să încalce nimeni decizia poporului român, pentru că în Constituţie, la articolul 2, se spune că suveranitatea aparţine poporului, care o exercită prin organele sale liber alese şi prin referendum. Mai mult de atât nu vă pot spune”, a adăugat Zegrean.

Şeful statului a declarat, marţi, că la revizuirea Constituţiei trebuie să se ţină cont de decizia Curţii Constituţionale privind obligativitatea respectării referendumului din 2009, arătând totodată că liderul PNL Crin Antonescu şi-a luat „rolul mincinosului” vorbind de 300 de deputaţi, fără a menţiona şi câţi senatori se doresc.

„Aş vrea să discut despre ultima trăsnaie a USL, cea cu Constituţia, pe care vor să o treacă prin referendum odată cu europarlamentarele. Este în regulă, dar va trebui să ţină cont de câteva lucruri, foarte importante; primul şi cel mai important este decizia Curţii Constituţionale 682 din 2012, în care se spune că este obligatorie respectarea rezultatului referendumului care viza Parlament unicameral şi număr maxim de 300 de parlamentari”, a spus preşedintele Traian Băsescu, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a adăugat că nu crede că „la un interval atât de scurt Curtea Constituţională îşi va schimba jurisprudenţa”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.