Acasă Politic Deputatul Gheorghe Coman, trimis în judecată

Deputatul Gheorghe Coman, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI
gheorghe-coman

125454 – 16012014 – Procurorii DNA din Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a PC – în prezent suspendat, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei, de către o persoană care îndeplineşte

o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut că în perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul formaţiunii politice din care face parte, Gheorghe Coman i-a solicitat unui denunţător – în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică de director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor DSVSA Buzău (care la nivel politic,,ar reveni” partidului respectiv), diverse servicii precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite.

Concret, Coman i-a pretins denunţătorului ca, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău, să îl angajeze ca şef al Serviciului Economic şi Administrativ în cadrul instituţiei pe preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Buzău a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denunţătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului Nehoiu, judeţul Buzău, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată – administrată de un consilier al aceluiaşi partid).

Foloasele constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de către inculpatul Coman Gheorghe. În acest context, între 12 – 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denunţător o sticlă de whisky şi suma de 3.140 lei.

La 27 decembrie 2013, Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a lui Gheorghe Coman Gheorghe şi la aceeaşi dată Serviciul Teritorial Ploieşti a propus Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală luarea acestei măsuri.

La data de 7 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a dispus arestarea preventivă a lui Gheorghe Coman pentru 30 zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.