Acasă Politic Teleorman: Exerciţiu româno-bulgar pentru situaţii de urgenţă pe Dunăre

Teleorman: Exerciţiu româno-bulgar pentru situaţii de urgenţă pe Dunăre

DISTRIBUIȚI
exerciiu__pentru_situaii_de_urgen

exerciiu__pentru_situaii_de_urgen16012014 – Municipiul Alexandria fost gazda „Conferinţei Finale de Planificare” a exerciţiului comun româno-bulgar aferent Modulului 2 Intervenţie, din cadrul proiectului „Joint Risk Monitoring during Emergencies in the Danube Area Border”.

Conferinţa a a reunit 21 specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă din zona eligibilă (Mehedinţi, Dolj, Giurgiu, Teleorman, Olt, Constanţa şi Călăraşi), precum şi zece specialişti din cadrul Directoratului General de Pompieri şi Protecţie Civilă din Bulgaria – partenerul IGSU la acest modul.

Conferinţa a vizat stadiul elaborării documentelor exerciţiului comun româno-bulgar, stabilirea misiunilor care vor fi executate şi a activităţilor de control, evaluare şi logistică, acesta fiind planificat a se desfăşura în luna aprilie a acestui an, în oraşul Zimnicea din judeţul Teleorman. De asemenea, s-au desfăşurat activităţi de team building, coordonate de şeful Serviciului Afaceri Europene, Asistenţă şi Relaţii Internaţionale din cadrul IGSU, colonel Marius Dogeanu.

Durata de implementare a proiectului (finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013) este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanţare, iar acesta are un buget total de 11,508,928.63 euro (din care 3,56 milioane euro revin IGSU).

Partenerii IGSU în derularea şi implementarea proiectului, sunt Ministerul Mediului, Garda Naţională de Mediu, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică ICMET Craiova, Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic CITT Craiova –

Universitatea din Craiova, din România, precum şi Directoratul General de Pompieri şi Protecţie Civilă – Ministerul de Interne, Inspectoratul Regional de Mediul şi Apă Veliko Târnovo, Universitatea Sf. Cyril şi Sf. Metodius – Veliko Târnovo, din Bulgaria.

            Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea pregătirii şi intervenţiei la urgenţe, prevenire eficientă, monitorizare şi limitarea consecinţelor dezastrelor şi lupta pentru combaterea poluării factorilor de mediu în zona eligibilă a programului.

            Domeniul de intervenţie cheie este protecţia populaţiei din zonă eligibilă, a mediului de afaceri, mediului şi infrastructurii de potenţialele consecinţe ale dezastrelor naturale şi tehnologice, prin acţiuni comune de prevenire şi răspuns la urgenţe pe întreaga arie transfrontalieră, dezvoltarea infrastructurii comune şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale şi tehnologice, inclusiv serviciile de răspuns la urgenţe. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.