Acasă Politic Bucureşti: România îşi menţine poziţiile de politică externă şi de securitate

Bucureşti: România îşi menţine poziţiile de politică externă şi de securitate

DISTRIBUIȚI
basescu111

125408 – 15012014 – Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la întâlnirea anuală cu diplomaţii acreditaţi în România, că ţara noastră îşi păstrează poziţiile în politica externă şi de securitate, respectând triada de elemente care garantează stabilitate, democraţie şi nivel redus de risc pentru cetăţenii săi.

„România îşi păstrează poziţiile sale în politica externă şi de securitate, respectând triada de elemente ce garantează stabilitatea, democraţia şi nivelul redus de risc pentru cetăţenii României. Ne menţinem pe direcţia consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, a rolului şi impactului NATO în regiune şi a consolidării continuării şi aprofundării integrării în UE”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, potrivit Realitatea Tv.

Şeful statului a mai spus că, „la 25 de ani de la evenimentele din decembrie ’89, România va trebui să se prezinte în faţa lumii cu o poziţie consolidată în privinţa ireversibilităţii orientărilor sale de politică externă şi de securitate, o postură strategică necontestabilă care să nu ridice niciun dubiu şi să nu permită nimănui să pună sub semnul întrebării ataşamentul faţă de lumea în care am intrat acum 25 de ani”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.