Acasă Politic Bucureşti: Lucian Duţă, ”suspect” în cazul licențelor de la Siveco Romania

Bucureşti: Lucian Duţă, ”suspect” în cazul licențelor de la Siveco Romania

DISTRIBUIȚI
lucian_duta
foto arhivă

lucian_duta126047 – 12022014 – DNA a început urmărirea penală față de Nicolae Lucian Duţă pentru perioada în acre a deținut președinția Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Duță este acuzat de procurori de tentativă de abuz în serviciu şi abuz în serviciu, cu prilejul organizării, în 2010, a unei licitații în vederea achiziționării

de soft (o aplicație informatică de management a resurselor).Licențele de exploatare a sistemului ERP fuseseră achiziționate de la Siveco Romania în perioada 2003-2007.

Procedura de achiziție a serviciilor de mentenanță din anul 2010 a fost inițiată în trei rânduri, întrucât în primele două cazuri actele efectuate au fost anulate pe motiv de ofertă neconformă, fapt constatat de comisia de negociere în primul caz, respectiv opinia defavorabilă exprimată de reprezentantul Ministerului Finanțelor în cel de-al doilea.

Prin această procedură s-au achiziționat mentenanță și suport tehnic pentru toate licențele deținute la nivelul CNAS și a caselor județene, 1.296 licențe, fără a se ține seama de faptul că nu toate aceste licențe erau utilizate. Prejudiciul estimat se ridică la 150.000 euro, dar licitația a fost avantajoasă pentru Siveco Romania.

Lucian Duță, ca președinte al CNAS, a aprobat actele în cadrul procedurii de achiziție, prin care se prevedea achiziția de mentenanță și suport tehnic pentru un număr mai mare de licențe decât cele utilizate efectiv și a semnat acordul cadru prin care, de asemenea, se prevedea achiziția de mentenanță și suport tehnic pentru un număr mai mare de licențe decât cele utilizate efectiv, ceea ce a dus la crearea prejudiciului sus menționat.

În primele două cazuri, actele de procedură au fost anulate, însă în al treilea caz, procedura a fost finalizată, achiziționându-se mentenanță și pentru licențe neutilizate la nivelul CNAS și a Caselor județene.

Procurorii i-au adus la cunoștință lui Lucian Duță calitatea de ”suspect”, se precizează într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.