Acasă Politic Bucureşti: Memorandum între Guvern şi Huawei pentru structuri critice de securitate

Bucureşti: Memorandum între Guvern şi Huawei pentru structuri critice de securitate

DISTRIBUIȚI

126227 – 19022014 – Guvernul României a promis sprijin pentru participarea companiei chineze Huawei la structuri critice de securitate, într-un memorandum semnat de cele două părţi în noiembrie anul trecut. Corporaţia a fost exclusă de la astfel de licitaţii în alte state NATO, respectiv SUA, Canada şi Marea Britanie, fiind suspectată de spionaj în favoarea autorităţilor chineze.

Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) „vine în întâmpinarea Huawei” în vederea participării la construcţia unor sisteme IT critice pentru securitatea naţională, dezvăluie Hotnews.ro, conţinutul Memorandumului semnat de Guvern cu compania chineză  în noiembrie 2013.  Mai mult, MSI şi Huawei au anunţat o „cooperare strategică”, în ciuda controverselor din jurul companiei chineze, echipamentele comercializate de această firmă fiind respinse în SUA, Marea Britanie sau Canada din motive de cybersecuritate.

Textul Memorandumului nu a fost publicat în Monitorul Oficial, până acum.

SRI arată că „nu a fost consultat cu privire la documentul menţionat”, şi adaugă că „nu are atribuţii legale privind avizarea unor astfel de demersuri iniţiate de Guvernul României, direct sau prin instituţiile subordonate”.

Şi STS,  autoritatea care organizează telecomunicaţiile speciale pentru autorităţi, susţine că nu i-a fost cerut un aviz şi nu a fost consultat pentru acest memorandum. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.