Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Propunere legislativă pentru convertirea în lei a creditelor în valută

Bucureşti: Propunere legislativă pentru convertirea în lei a creditelor în valută

DISTRIBUIȚI
Ana_Birchal1

Ana_Birchal1126061 – 12022014 – Deputatul PSD Ana Birchall anunţă că miercuri a înregistrat la Parlament propunerea legislativă care oferă posibilitatea consumatorilor de credite în valută, să-şi convertească creditele în lei, fără comisioane, costuri adiţionale sau garanţii suplimentare.

Propunerea legislativă de completare a OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, iniţiată de Ana Birchall împreună cu alţi 133 de parlamentari, este înregistrată la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

„Iniţiativa legislativă vine în întâmpinarea rezoluţiei Parlamentului European pentru adoptarea Directivei Parlamentului European şi a Consiliului European nr. 0541/2013 privind

contractele de credit pentru proprietăţi rezidenţiale care prevede măsuri clare pentru protecţia consumatorilor de credite din statele membre non-euro, faţă de fluctuaţiile de curs care le pot afecta ratele la bănci”, a declarat Ana Birchall.

„Sunt câteva lucruri foarte importante care trebuiesc spuse legate de acest proiect: în primul rând, obiectivul propunerii legislative este să vină în ajutorul consumatorilor de bună credinţă, care, indiferent de voinţa lor se află în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile la bancă, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar care le-au afectat ratele. Acest principiu este în consonanţă cu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

principiile enunţate în propunerea de directivă a PE şi CE nr. 0541/2013. În cel de-al doilea rând, propunerea legislativă nu are nici un impact bugetar şi nu necesită nici un fel de cheltuială de la bugetul de stat”, a spus deputatul PSD. 

 „Mă bucur că propunerea a intrat în dezbatere parlamentară şi vreau să folosesc această ocazie pentru a face un apel către toate părţile implicate în sectorul bancar şi interesate de obiectul de reglementare, să participe la un dialog constructiv şi transparent în cadrul comisiilor de aviz şi de fond din Parlament, pentru a contribui la elaborarea unei legi echitabile atât pentru bănci cât şi pentru toţi românii care au credite în valută la această oră”, a declarat Ana Birchall.

„Adresez această invitaţie la dialog atât reprezentanţilor sectorului bancar cum ar fi Asociaţia Naţională a Băncilor sau Banca Naţională a României cât şi reprezentanţilor consumatorilor de credite din România şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, unul dintre iniţiatorii OUG 50/2010”, a subliniat deputatul PSD, Ana Birchall.

 „Le mulţumesc în primul rând tuturor celor 133 de colege şi colegi parlamentari care şi-au afirmat sprijinul şi susţinerea pentru adoptarea acestei propuneri legislative, semnând alături de mine iniţiativa. Sunt convinsă că numărul susţinătorilor va continua să crească pe parcursul dezbaterii parlamentare”, a mai declarat Ana Birchall. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.