Acasă Uncategorized Știri Bucureşti: Spitale, în administrarea universităţilor de Medicină

Bucureşti: Spitale, în administrarea universităţilor de Medicină

DISTRIBUIȚI
eugen_nicoaescu6

eugen_nicoaescu6126136 – 16022014 – Ministerul Sanatatii intentioneaza sa dea spitalele pe care le mai are in grija in administrarea universitatilor de Medicina si Farmacie, sustinand ca astfel institutiile sanitare ar beneficia de mai multe surse de finantare.„Suntem in legatura cu fiecare universitate, care trebuie sa faca hotarare

de Senat si dupa aceea sa vina la minister, ministerul mai departe sa faca hotarare de guvern”, a declarat ministrul Sanatatii,Eugen Nicolaescu, citat de Digi24.

Ministerul Sanatatii se mai ocupa acum de 59 de spitale din cele 300 care au trecut in administrare locala dupa descentralizarea facuta in 2010 de Guvernul Boc. Este vorba insa de unitati sanitare mari, care consuma foarte multi bani de la Casa de Asigurari si minister.

Pentru anul 2014, in buget este prevazuta suma de 290 de milioane de lei pentru toate spitalele.

Rectorii universitatilor nu sustin insa aceasta masura. „Cred ca la ora actuala universitatile nu sunt pregatite sa preia un management al spitalelor, intrucat spitalele sunt subfinantate, iar riscul de a ingropa nu numai sanatatea, cat si medicina si invatamantul este foarte mare”, a declarat Ioan Coman, prorector al UMF Cluj.

Proiectul ministrului Nicolaescu se va derula in mai multe etape, pentru inceput doar 10 spitale fiind preluate de universitati. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.