Acasă Politic Chișinău: Moldova are nevoie de sprijin și de experiență comună din partea...

Chișinău: Moldova are nevoie de sprijin și de experiență comună din partea României mai mult decât din partea altor țări

DISTRIBUIȚI

126312 – 21022014 – Premierii român și moldovean, Victor Ponta și Iurie Leancă, au participat astăzi, la Chișinău, la deschiderea lucrărilor Forumului „Promovarea participării comune la programele europene în domeniul ştiinţei şi educaţiei”, organizat de Academia de Ştiinţe a Rep. Moldova. La eveniment au participar 200 de invitați din ambele țări.

Premierul Victor Ponta a afirmat în fața rectorilor universităților de pe ambele maluri ale Prutului că  susține asocierea cercetătorilor din cele două țări în proiecte comune, ca un pas înainte față de integrarea propriu-zisă a Moldovei în UE: „Astăzi puteți da un semnal că mediul academic de cercetare se poate integra în Uniunea Europeană, chiar înainte ca Rep. Moldova să se integreze. Moldova are nevoie de sprijin și de experiență comună din partea României mai mult decât din partea altor țări”, a declarat Victor Ponta.

La rândușl său, premierul moldovean a anunțat că parteneriatele dintre cele două state sunt deja stabilite, experienţa României fiind un  suport important aderarea câi mai ușoară a Rep. Moldova la standardele europene: „Fiind încurajaţi de aceste rezultate remarcabile, dar şi pentru a valorifica şansele oferite de Comunitatea Europeană, Guvernul a demarat o serie de acţiuni care au în vizor pregătirea comunităţii ştiinţifice din Rep. Moldova pentru participarea şi, eventual, asocierea la Programul „Orizont-2020″. De asemenea și elaborarea Strategiei „Educaţia 2020″ şi a Strategiei de Cercetare – Dezvoltare a Republicii Moldova până în anul 2020″, a menționat Iurie Leancă.

„Promovarea participării comune la programele europene în domeniul ştiinţei şi educaţiei” continuă pe parcursul întregii zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.