Acasă Life Mureş: Primarul din Târgu Mureş: Nu voi mai permite desfăşurarea niciunui marş

Mureş: Primarul din Târgu Mureş: Nu voi mai permite desfăşurarea niciunui marş

DISTRIBUIȚI

126804 – 13032014 –  Primarul din Targu Mures, Dorin Florea (PDL), a declarat ca de acum incolo nu va mai permite niciun mars, „la nimeni”, in municipiu, precizand ca organizatiile Vatra Romaneasca si Noua Dreapta au cerut aprobare pentru astfel de manifestari in 16 si 27 martie, dar le va refuza.

Dorin Florea, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca va interzice marsurile in oras, pentru ca acesta sa nu mai fie „poligon de incercare pentru campaniile electorale, debut de campanie, sfarsit de campanie sau rafuieli personale”, potrivit Ziare.com.

Florea a afirmat ca, daca ar fi fost maghiar, i-ar fi fost „rusine” de cele intamplate la „marsul secuilor” din 10 martie, de la Targu Mures, atacandu-i atat pe reprezentantii administratiilor locale si judetene din Harghita si Covasna, cat si pe liderii UDMR din Mures si Targu Mures, care au fost prezenti la manifestatie.

„Va anunt ca voi fi foarte restrictiv de-acum incolo la ceea ce inseamna folosirea Targu Muresului ca poligon de incercare pentru nervii, umorile, hormonii sau orice fel de atitudini pe care unii le considera ca sunt manifestari in spatiul public. (…) O sa gasesc o modalitate prin care aceste lucruri sa nu mai fie poligon de incercare pentru campaniile electorale, debut de campanie, sfarsit de campanie sau rafuieli personale. (…) Mi-ar fi fost rusine, daca eram maghiar, sa asist la asemenea circ pe strada”, a aratat Florea.

Primarul a adaugat ca nu stie „ce au cautat” primarii din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, si cel din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, precum si presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, la manifestatii, care nu numai ca au fost prezenti, dar au si incurajat „o astfel de manifestare”.

Florea a spus ca organizatiile Vatra Romaneasca si Noua Dreapta au cerut aprobare pentru marsuri in Targu Mures, in 16 si 27 martie, dar le va refuza, subliniind ca nu va mai permite desfasurarea niciunui mars in oras de acum incolo.

„Nu voi mai permite niciun mars de-acum incolo, la nimeni. Targu Mures nu trebuie sa fie poligonul rasfatatilor, dezmatatilor, istericilor, penalilor, interzisilor si asa mai departe. (…) Comemorarea e comemorare, pui o lumanare, dar circul de care s-a avut nevoie a fost pentru a scoate Targu Mures zona conflictuala”, a aratat el.

Luni seara, aproximativ 4.000 de persoane au participat la comemorarea secuilor ucisi in 1854, organizata la Targu Mures, Consiliul National Secuiesc (CNS) cerand autonomia Tinutului Secuiesc, dar si inceperea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii.

In timpul manifestatiei, mai multe persoane imbracate in tricouri cu insemnele organizatiei „64 de Comitate” (HVIM) s-au certat si imbrancit cu jandarmii, la un moment dat aruncandu-se cu petarde. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.