Acasă Externe Ucraina: Panel internațional de experți pentru reconciliere între regiunile estice ale Ucrainei...

Ucraina: Panel internațional de experți pentru reconciliere între regiunile estice ale Ucrainei și Kiev

DISTRIBUIȚI

126738 – 11032014 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a avut, luni, la Kiev, o scurtă discuție cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, și cu ministrul austriac al Afacerilor Externe și președinte în exercițiu al Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, Sebastian Kurz.   În cadrul discuției, au fost abordate planurile de implicare a organizațiilor europene în procesul de reformă din Ucraina, de soluționare a crizei politice, de democratizare a instituțiilor din această ţară, pe fondul pregătirii alegerilor prezidențiale programate să se desfășoare la 25 mai 2014, inclusiv în ce priveşte asigurarea unui sistem de protecţie, la standarde europene, a  drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, potrivit unui comunicat al MAE.

A fost menționată posibilitatea convenirii unei reuniuni extraordinare a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei pe tema atitudinii Federației Ruse, precum și constituirea unui panel internațional de experți pentru reconcilierea dintre regiunile estice ale Ucrainei și autoritățile de la Kiev. Totodată, a fost subliniată importanța implicării Comisiei de la Veneția în evaluarea legalității organizării, de către autoritățile din Republica Autonomă Crimeea, a unui „referendum” privind statutul regiunii.

Cei trei demnitari au decis să mențină o coordonare strânsă în perioada următoare în scopul concretizării acțiunilor avute în vedere de Consiliul Europei din perspectiva procesului mai amplu de asistență acordată pentru soluționarea crizei din Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.