Acasă Externe Washington: SUA felicită România

Washington: SUA felicită România

DISTRIBUIȚI
Victoria_Nuland2

127109 – 24032014 – SUA felicită România cu ocazia împlinirii a 10 de când este membru NATO. Mesajul aniversar este rostit de Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, şi se vrea o reafirmare a sprijinului pe care Statele Unite l-a promis aliaţilor în contextul crizei din Ucraina.

„Astăzi, urmărim cu toţii cu îngrijorare evenimentele din Ucraina şi am condamnat împreună agresiunea militară a Rusiei şi încercarea acesteia de a anexa Crimeea. Tot împreună suntem alături de poporul ucrainean pe măsură ce acesta încearcă să-şi construiască un viitor mai paşnic, unit, democratic şi prosper”, spune Victoria Nuland.

„În ultimii 10 ani, în calitate de aliaţi NATO, România şi Statele Unite ale Americii au colaborat în Balcani, Afganistan, în Marea Mediterană şi în Marea Neagră. Tot în calitate de aliaţi NATO, fiecare şi-a asumat un angajament solemn în faţa celuilalt, conform prevederilor Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic. Astăzi vreau să reafirm în faţa poporului român că Statele Unite îşi respectă angajamentele”, adaugă oficialul american. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.