Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ASPA vrea interzicerea hrănirii câinilor fără stăpân

Bucureşti: ASPA vrea interzicerea hrănirii câinilor fără stăpân

DISTRIBUIȚI

127902 – 25042014 –  Coordonatul Administratiei pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din Bucuresti, Razvan Bancescu, a explicat ca, potrivit informatiilor oferite de Centrul Antirabic – INBI Matei Bals, numarul persoanelor muscate a scazut cu 74% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Mai exact, daca in luna martie a anului 2013 se inregistrau 836 de cazuri de persoane muscate de caini fara stapan, in luna martie a anului 2014 s-au inregistrat 217 astfel de cazuri.

Totodata, ASPA continua programul municipal pentru sterilizarea cainilor cu detinator, pana in prezent fiind sterilizati, gratuit, 5.337 de caini cu detinator.â

Alte masuri ale ASPA menite sa incurajeze adoptiile precum si prevenirea abandonului vizeaza alocarea a peste 200 de locuri pentru cainii care vor putea fi adoptati la distanta (la adapostul de la Mihailesti), precum si infiintarea, in cadrul adapostului de la Pallady, a unui serviciu destinat persoanelor care detin caini dar care, din diverse motive, nu-i mai pot ingriji. Aceasta facilitate ofera o alternativa abandonului pe domeniul public a animalelor.

Razvan Bancescu a mai declarat ca, in viitorul apropiat, dupa ce vor fi supuse dezbaterii publice, vor fi introduse in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti o serie de proiecte menite sa reglementeze gestionarea cainilor fara stapan din Bucuresti.

Unul dintre aceste proiecte vizeaza stabilirea taxelor de revendicare, precum si taxa de adoptie la distanta. De asemenea, se va mai supune votului Consiliului General si propunerea de amendare a obstructionarii activitatii de ecarisaj, interzicerea hranirii animalelor fara stapan in Municipiului Bucuresti (mai ales ca peste 50% din incidente s-au produs in zone unde cainii erau hraniti) precum si interzicerea accesului sau tranzitarii Bucurestiului cu animale neinregistrate in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan (RECS). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.