Acasă Politic Bucureşti: Până la 30 aprilie se depun amendamente pentru revizuirea Constituţiei

Bucureşti: Până la 30 aprilie se depun amendamente pentru revizuirea Constituţiei

DISTRIBUIȚI

127554 – 09042014 –. Până la 30 aprilie, grupurile parlamentare pot depune amendamente pe fondul observaţiilor făcute de Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia. Comisia pentru revizuirea Constituţiei va relua discuţiile după 30 aprilie, termen până la care grupurile parlamentare pot depune amendamente pe fondul observaţiilor făcute de Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia, potrivit Radio România Actualităţi.

În şedinţa de miercuri, reprezentanţii PDL au solicitat reluarea dezbaterii de la zero pentru că, spun ei, mare parte din modificări au fost declarate neconstituţionale de CCR şi criticate de Comisia de la Veneţia.

Senatorul PDL, Alin Tişe, a recomandat chiar demisia actualei comisii parlamentare în virtutea răspunsului negativ al celor două instituţii.

Propunerea democrat-liberalilor a fost respinsă şi majoritatea membrilor comisiei spun că recomandările Comisiei de la Veneţia au rolul de a corecta şi nu de a anula demersul de modificare a Constituţiei.

În plus, preşedintele Comisiei pentru revizuire, senatorul PNL Crin Antonescu, susţine că instituţia de la Veneţia a observat progresul făcut de comisie faţă de actualul text constituţional. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.