Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ziua Inspectoratului General pentru Imigrări

Bucureşti: Ziua Inspectoratului General pentru Imigrări

DISTRIBUIȚI

127468 – 07042014 –   IGI sărbătorește astăzi Ziua Inspectoratului General pentru Imigrări. În Monitorul Oficial nr. 6 din 7 aprilie 1881 a fost publicată „Legea asupra străinilor“, primului act normativ care reglementa regimul străinilor din România. Seria activităţilor dedicate Zilei IGI a fost deschisă prin conferinţa ştiinţifică „Migraţia în contextul actual şi perspectivă”, organizată vineri la sediul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”.

academia de poplitie2Cu acest prilej, inspectorul general adjunct al IGI, chestor de poliţie Ştefan Pop a subliniat că „migraţia reprezintă o realitate care va continua să existe atâta timp cât vor exista discrepanţe  din punct de vedere al bunăstării şi al dezvoltării între diferitele regiuni ale lumii. Acest fenomen poate reprezenta o şansă, pentru că este un factor de schimburi umane şi economice şi, de asemenea, pentru că permite persoanelor să îşi realizeze aspiraţiile.”

Prezentă la manifestare, Lorett Jesudoss, reprezentantul UNHCR în România, a evidenţiat buna colaborare cu IGI în derularea activităţilor comune, totodată făcând referire şi la eficacitatea Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara. De asemenea, Lorett Jesudoss a vorbit

şi despre bunele practici dezvoltate în anii anteriori împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

Scopul evenimentului a fost de a informa auditoriul despre prioritatea pe care o acordă Uniunea Europeană migraţiei controlate, rolul şi importanţa unei structuri unice în implementarea politicilor privind azilul şi migraţia în România, contribuţia determinantă pe care o au structurile guvernamentale şi neguvernamentale în gestionarea fenomenului migraţionist.

La conferinţă au participat oficiali din cadrul MAI, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale, studenți din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”.

Activităţile dedicate zilei aniversare vor continua şi în perioada următoare  cu alte evenimente, potrivit reprezentanţilor IGI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.