Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Al Bano, alături de ANA împotriva drogurilor

Bucureşti: Al Bano, alături de ANA împotriva drogurilor

DISTRIBUIȚI

128160 – 07052014 –   Directorul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), Sorin Oprea, a avut miercuri o întrevedere cu cântăreţul italian Al Bano, care se află din nou în vizită în România. Cu această ocazie, şeful ANA i-a acordat o diplomă de onoare pentru dăruirea şi perseverenţa cu care s-a implicat în dificila luptă de prevenire şi combatere a consumului şi traficului de droguri şi i-a înmânat o plachetă prin care se arată recunoştinţa faţă de eforturile artistului de a atrage atenţia asupra pericolului “morţii albe”, traficului şi consumului de droguri.

Încă din anul 2003, celebrul cântăreţ italian Al Bano Carrisi a fost desemnat ambasadorul Organizaţiilor Naţiunilor Unite împotriva traficului şi consumului de droguri, iar în anul 2009 a primit titlul de Ambasador Onorific al Bucureștiului în lume, pentru implicarea sa în activități de prevenire şi combatere a drogurilor.

Prin acţiunile sale, Al Bano este una dintre personalităţile extrem de active în domeniul social, un important vector de imagine şi un formator de opinie în domeniul  antidrog, un reper al societăţii civile în ceea ce priveşte reacţia acesteia faţă de acest fenomen la nivel mondial, fiind apropiat mai multor celebrităţi şi oameni de stat.

Pe parcursul vizitelor sale în România, cântăreţul italian s-a implicat din plin în campaniile antidrog din ţara noastră şi a participat la mai multe acţiuni în Bucureşti. Acesta a declarat în mai multe rânduri că „lupta împotriva flagelului drogurilor trebuie începută încă din şcoala primară şi că un copil trebuie să ştie implicaţiile consumului de droguri, pentru că numai printr-o cunoaştere sănatoasă se poate combate drogul”.

Al Bano a participat la campanii publicitare pentru strângerea de fonduri destinate tratamentului persoanelor dependente de droguri din România şi a spijinit mereu autorităţile române în lupta împotriva acestui flagel, aproape invizibil, şi care ne poate afecta pe toţi, indiferent de culoarea pielii, religie sau origine socialã. “Ca ambasador al Naţiunilor Unite fac tot ce-mi stã în putinţã sã îi conving pe oameni sã foloseascã singurul drog pe care-l folosesc şi eu: frumuseţea naturii” – a subliniat el, fãcând apel la exemplul personal pentru mobilizare pe frontul luptei antidrug şi pentru a fi aproape de Agenţia Naţionalã Antidrog. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.