Acasă Anchete Interne ”Drogurile nu fac echipă cu viața”, activitate preventivă la Colegiul Național ”George...

”Drogurile nu fac echipă cu viața”, activitate preventivă la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Capitală

DISTRIBUIȚI
foto:facebook
171230 – 08022024 – Joi, 8 februarie a.c., reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (ANA) au susținut o serie de activități de prevenire a consumului de droguri, pentru elevii Colegiului Național ”George Coșbuc” din București, în cadrul parteneriatului cu echipa națională de rugby a României și cu Instituția Prefectului Municipiului București.

Copiii și adolescenții au interacționat atât cu specialiștii, cât și cu jucătorii de rugby ai echipei naționale, acest demers vizând promovarea alegerilor și alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber, prin practicarea sportului.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, prevenirea consumului de droguri în mediul școlar fiind o prioritate a specialiștilor antidrog în dezvoltarea unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în ceea ce privește consumul de substanțe.

Anul trecut, specialiștii centrelor de prevenire, evaluare și consiliere antidrog ale Agenției Naționale Antidrog au intensificat activitățile interactive de prevenire a consumului de droguri în unitățile de învățământ din România, desfășurând, la nivel național, 23.500 de activități, la care au participat și au beneficiat de informații de specialitate 314.290 de elevi și 18.940 de cadre didactice.

ANA implementează, în mediul școlar, proiecte și campanii naționale și locale de prevenire a consumului de droguri, organizând și sesiuni de instruire în domeniul prevenirii consumului de droguri adresate profesorilor, în scopul identificării semnelor de consum în rândul elevilor și creării unei rețele de sprijin în situații critice.

Beneficiarii proiectelor și campaniilor de prevenire a consumului de droguri sunt elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale, părinții, dar și specialiștii din domeniile de activitate care intră adesea în contact cu tinerii, precum: cadrele didactice, psihologi, asistenți sociali, polițiști, jandarmi, asistenți medicali, medici etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.