Acasă Anchete Interne Vizită de studiu TAIEX, la ANA

Vizită de studiu TAIEX, la ANA

DISTRIBUIȚI

 171690 – 29032024 – În perioada 25 – 29 martie a.c., în cadrul Instrumentului pentru asistență tehnică și schimb de informații din cadrul Comisiei Europene – TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange), reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (ANA) au primit vizita de studiu a unei delegații din Republica Moldova.

În cadrul activităților organizate, membrii delegației moldovene au beneficiat de expertiza specialiștilor antidrog din România, care le-au relatat cele mai bune practici în domeniul de referință.

Totodată, au fost organizate întâlniri de lucru cu partenerii instituționali, atât din mediul public, cât și din rândul organizațiilor neguvernamentale.

Vizita de studiu a avut loc în contextul creării unei structuri specializate în prevenirea traficului și consumului de droguri în Republica Moldova.

TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) este instrumentul pentru asistență tehnică și schimb de informații din cadrul Uniunii Europene, orientat în primul rând către statele în curs de aderare, statele din cadrul Politicii Europene de Vecinătate, precum și statele membre (în primii ani de la aderarea acestora), în scopul de a oferi sprijin în ceea ce privește armonizarea legislației naționale cu acquis-ul european, precum și politicile și practicile interne ale UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.