Acasă Anchete Interne Campania de prevenire a consumului de substanțe interzise “SUPRADOZĂ DE VISURI SPULBERATE”

Campania de prevenire a consumului de substanțe interzise “SUPRADOZĂ DE VISURI SPULBERATE”

DISTRIBUIȚI

 170567 – 20112023 – Luni, 20 noiembrie a.c., a avut loc cea de-a doua ediție a campaniei de prevenire a consumului de droguri „SUPRADOZĂ DE VISURI SPULBERATE”,   implementată de specialiștii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în parteneriat cu studenții Universității Româno-Americane (URA).

La eveniment, care s-a desfășurat în Aula Universității Româno-Americane în prezența a aproximativ 200 de studenți, au participat directorul ANA – comisar-șef de poliție Ramona Dabija, rectorul Universității Româno-Americane – prof. univ. dr. habil. Costel Negricea, decanul Facultății de Drept a Universității Româno-Americane – conf. univ. dr. Mihaela Prună, precum și experți antidrog – psihologi, medici și juriști, care au răspuns tuturor întrebărilor tinerilor.

În cadrul evenimentului, psihologii și medicii specializați în adicții au interacționat cu participanții, cărora le-au vorbit despre dependență și cum pot tinerii să prevină pierderea controlului asupra vieților lor, iar foștii dependenți și-au expus poveștile de viață, ca reper pentru a înțelege ce e mai eficient: să previi sau să tratezi o dependență.

De asemenea, studenții de la Facultatea de Drept din cadrul URA au invitat participanții să se alăture proiectului inițiat de ei și să contribuie la crearea conținutului platformei online #FiiResponsabil,  dedicată prevenirii consumului de droguri.

Tot în cadrul acestei activități, participanți s-au bucurat de multe surprize – concursuri cu premii și provocări cu simulatoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și a alcoolului, experimentând și ochelarii virtuali, pentru simularea stărilor cauzate de consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

Această ediție a campaniei „SUPRADOZĂ DE VISURI SPULBERATE”, dedicată înțelegerii de către tineri a nevoii de a preveni consumul de substanțe interzise, include și o serie de workshop-uri desfășurate în paralel, pe tema ”Gândește de două ori”, susținute de psihologii și medicii Agenției Naționale Antidrog.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.