Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ion Iliescu a votat pentru ca România să-şi consolideze statutul în...

Bucureşti: Ion Iliescu a votat pentru ca România să-şi consolideze statutul în UE

DISTRIBUIȚI

128590– 25052014  –  Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a votat duminică, la Liceul Jean Monnet din Capitală. Fostul preşedinte al şării a afirmat că a votat pentru consolidarea statutului României de stat membru al UE.

Ion Iliescu le-a spus jurnaliştilor care l-au aşteptat în secţia de votare că a votat pentru ca, prin contribuţia europarlamentarilor români, să fie consolidat statutului României de stat membru al UE, dar şi rolul grupului social-democrat din Parlamentul European, al stângii europene.

„Am votat să consolidăm statulul de membru al Uniunii Europene. Pe de altă parte aş vrea ca, prin contribuţia noastră, să consolidăm locul şi rolul grupului social-democrat din Parlamentul European, al stângii europene”, a mai spus Iliescu.

„Avem atribute clare, ample, pe care trebuie să ştim să le valorificăm”, a precizat el.

Întrebat care este misiunea celor care vor merge în PE, Iliescu a apreciat că această structură este ceea ce este Parlamentul României la nivel naţional, adică este Legislativul UE. El a mai spus, referindu-se la socialiştii europeni, că au fost un grup activ.

„Acum avem statut de ţară membră cu drepturi depline, Parlamentul este Legislativul UE şi prezenţa noastră acolo este foarte importantă, ca şi vocea României”, a declarat fostul şef al statului.

Ion Iliescu a subliniat că Românii trebuie să vină la vot, pentru că prezenţa la vot astăzi, în toate ţările UE, este tot mai limitată şi asta nu e bine. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.