Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victor Ponta: De la Vladimir Putin “ne asteptam la tot ce...

Bucureşti: Victor Ponta: De la Vladimir Putin “ne asteptam la tot ce e mai rau”

DISTRIBUIȚI

 128479 – 21052014  – Premierul Victor Ponta a afirmat marti, intr-un interviu acordat in direct CNN London, ca „atunci cand este vorba sa ne gandim si sa evaluam miscarile presedintelui rus (Vladimir Putin – n. r.)) trebuie sa fim precauti si sa ne asteptam la tot ce e mai rau”.

Ponta, care a fost intervievat din studioul Antenei 3, a fost intrebat ce mesaj transmite vizita vicepresedintelui american Joe Biden, care se afla marti si miercuri la Bucuresti.

„Faptul ca Joe Biden este aici – secretarul general al NATO s-a aflat la Bucuresti saptamana trecuta – transmite un mesaj de implicare a SUA, a NATO fata de aceasta parte a Europei care este cel mai aproape de Rusia”, a raspuns premierul.

„Este un mesaj puternic de ajutor fata de Ucraina, de Georgia, de Republica Moldova, care trebuie sa mearga pe calea europeana”, a continuat premierul.

El a subliniat ca Romania este o „poveste de succes” care poate fi prezentata Moldovei, Ucrainei si Georgiei pentru a arata ca aceasta este „calea corecta si impreuna putem sa fim mai puternici impotriva noii Uniuni Sovietice care vine din est”.

Moderatorul CNN l-a intrebat pe Ponta cum comenteaza informatiile potrivit carora Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor de la granita cu Ucraina si daca acest lucru arata ca Rusia a obtinut ce a dorit, prin anexarea Crimeei.

„Atunci cand e vorba sa ne gandim si sa evaluam miscarile presedintelui rus trebuie sa fim intotdeauna foarte precauti si sa ne asteptam la ce e mai rau (…) Trebuie sa fim independenti energetic, sa fim duri nu numai in ceea ce declaram si sa nu lasam Rusia sa redeseneze granitele Europei folosind forta sau santajand alte state”, a comentat Ponta.

Premierul a precizat ca nu trebuie acceptata anexarea Ucrainei, deoarece ar putea urma un alt pas similar si a notat amenintarile cu care se confrunta R. Moldova.

Victor Ponta a mai spus ca nu se teme sa traiasca langa Rusia, in conditiile in care tara noastra a trait „de secole langa un vecin atat de mare si de agresiv”. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.