Acasă Externe R. Moldova: Dialog la Comrat

R. Moldova: Dialog la Comrat

DISTRIBUIȚI

128335 – 14052014  – Alexander Vershbow, secretar adjunct al NATO, s-a întâlnit, la Comrat, cu başcanul Mihail Formuzal şi preşedintele Adunării Populare a autonomiei Dmitri Constantinov. Oficialul NATO a discutat  cu Formuzal despre istoria înfiinţării şi actuala situaţie social-economică a Găgăuziei, cultura şi obiceiurile, precum şi despre problemele cu care se confruntă reprezentanţii acestei etnii.

La rândul său, Alexander Vershbow a menţionat că ştie despre găgăuzi încă din programul cursului de politică şi naţionalităţi din URSS pe care l-a studiat în periosada studiilor universitare și a menționat UTA Gagauz-Yeri este un exemplu de succes care demonstrează că o minoritate naţională poate trăi în pace.

În altă ordine de idei, Vershbow a accentuat că se află în regiune la recomandarea ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene Natalia Gherman. “Vreau să fac public mesajul că bune relaţii cu NATO sînt posibile chiar dacă ţara are statut de neutralitate”, a declarat adjunctul secretarului Alianţei Nord-Atlantice.

În aceeaşi zi, Alexander Vershbow a avut o întîlnire cu studenţii Universităţii de Stat din Comrat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.