Acasă Externe Rep. Moldova: Atenţie maximă la frontiera cu Ucraina

Rep. Moldova: Atenţie maximă la frontiera cu Ucraina

DISTRIBUIȚI

128107 – 06052014 –  Liderii politici din Rep. Moldova urmaresc cu ingrijorare evenimentele din Ucraina. Presedintele tarii, Nicolae Timofti, a dat ordine institutiilor de ordine sa supravegheze cu maxima atentie ce se intampla la frontiera de stat.

Conducerea Rep. Moldova a avut intrevederi cu reprezentantii structurilor de forta pentru a discuta situatia din tara in contextul ultimelor evolutii din regiune, a anuntat Presedintia moldoveana.

Nicolae Timofti, presedintele Parlamentului, Igor Corman, si prim-ministrul Iurie Leanca au avut, luni, intrevederi cu reprezentantii structurilor de forta pentru a discuta situatia din tara in contextul ultimelor evolutii din regiune.

 Liderii statului moldovean au dat instructiuni institutiilor de ordine sa supravegheze cu maxima atentie situatia de la frontiera de stat si sa continue sa intreprinda toate actiunile necesare in vederea asigurarii ordinii publice in interiorul tarii.

Nicolae Timofti, Igor Corman si Iurie Leanca si-au exprimat ingrijorarea fata de degradarea climatului de securitate in regiune ca urmare a escaladarii violentelor in Ucraina.

Conducerea Republicii Moldova si-a exprimat si condoleantele pentru intregul popor ucrainean, familiile si apropiatii victimelor evenimentelor tragice din orasele Odessa, Slaviansk si alte localitati din Ucraina, soldate cu moartea a zeci de persoane.

Rep. Moldova reconfirma sprijinul ferm pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei si isi exprima increderea ca eforturile depuse de autoritatile ucrainene si de actorii internationali vor duce la aplanarea tensiunilor si instaurarea ordinii constitutionale, pacii si securitatii in tara vecina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.