Acasă Externe Turcia: Catastrofă minieră în Turcia

Turcia: Catastrofă minieră în Turcia

DISTRIBUIȚI

128312 – 14052014  – Cel puțin 201 persoane au murit, iar alte câteva sute au rămas blocate în subteran,  în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din vestul Turciei, a anunţat miercuri ministrul turc al Energiei, citat de AFP. 

Potrivit ministrului Taner Yildiz, în mina din provincia Manisa (vest) se aflau 787 angajaţi în momentul exploziei, produse marţi seara, iar câteva sute dintre ei sunt în continuare blocaţi în subteran.

Yildiz a precizat că alți 80 de mineri sunt răniți, dintre care patru se află în stare gravă.

Deflagraţia a avut loc marţi, în jurul orei 12:30 GMT (15:30, ora României). Lipsa oxigenului constituie cea mai mare problemă pentru minerii care se află în continuare blocaţi la doi kilometri în subteran. Minerii sunt echipaţi cu măşti de gaz, dar nu se ştie cât timp vor rezista.

Într-un comunicat, compania minieră Soma Komur a apreciat că deflagraţia este „un accident tragic”.

„Din păcate, unii dintre angajaţii noştri şi-au pierdut viaţa în acest accident”, se arată în comunicatul companiei.

„Accidentul a avut loc, în pofida luării tuturor măsurilor de securitate şi efectuării inspecţiilor. Am reuşit să intervenim rapid”, a dat asigurări compania.

Ministerul Muncii şi Siguranţei Sociale a anunţat că mina a fost inspectată ultima dată la 17 martie şi că aplica normele aflate în vigoare.

„Nu există nicio securitate în această mină. Sindicatele sunt marionete şi se gândesc doar la bani”, a afirmat, în schimb, minerul Oktay Berrin. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.