Acasă Externe Ucraina: Şapte soldaţi ucraineni, ucişi într-o ambuscadă

Ucraina: Şapte soldaţi ucraineni, ucişi într-o ambuscadă

DISTRIBUIȚI

128311 – 14052014  – Sapte soldati ucraineni au fost ucisi intr-o ambuscada in regiunea estica Donetk. O unitate a armatei a fost atacata in apropierea orasului Kramatorsk de catre aproximativ 30 de rebeli pro-rusi bine inarmati.

Dintre acestia, unul a murit, potrivit Ministerului ucrainean al Apararii. Este cea mai sangeroasa confruntare si cea in care s-au inregistrat cele mai multe pierderi de vieti omenesti de la inceputul operatiunii impotriva separatistilor, potrivit BBC.

Donetk este una din cele doua regiuni ucrainene estice care si-au declarat independenta de Kiev, dupa doua referendumuri criticate de intreaga comunitate internationala.

Ministerul Apararii a precizat ca un vehicul armat in care se aflau parasutisti a fost lovit de o grenada ce a explodat.

Mai multi soldati au fost raniti intr-o lupta ce a urmat incidentului. Separatistii se ascundeau in vegetatia de pe marginea drumului si au deschis focul impotriva soldatilor.

Luni, a doua zi dupa referendumurile pentru autodeterminare, separatistii pro-rusi au declarat ca toate trupele ucrainene din regiunea Donetk vor fi considerate trupe de ocupatie si ar trebui sa plece.

In regiunea invecinata Luhansk, separatistii au anuntat ca autoproclamatul guvernator al regiunii, Valeri Bolotov, a fost victima unei incercari de asasinat. Bolotov a fost impuscat si a pierdut mult sange, insa viata sa nu este in pericol.

Rebelii pro-rusi din sud-estul Ucrainei au iesit invingatori in urma referendumului pentru autoguvernare organizat duminica din regiunile Donetk si Luhansk.

Voturile consultarii populare au fost numarate in totalitate, iar Comisia Electorala Centrala din Luhansk a anuntat, luni, rezultatele finale: 96,2% dintre alegatori au votat pentru independenta.

Rezultatele sunt asemanatoare si in cazul regiunii Donetk. „Toate buletinele de vot au fost numarate”, a declarat Roman Liagin, seful Comisiei Electorale Centrale din Donetk, adaugand ca 89,7% au votat pentru independenta Republicii Populare Donetk, 10,19% au optat impotriva, in vreme ce 0,74% dintre voturi au fost anulate.

Aceste rezultate nu sunt recunoscute de Guvernul de la Kiev, dar nici de Uniunea Europeana sau Statele Unite, care afirma ca votul popular a fost unul ilegitim. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.