Acasă Uncategorized Bucureşti: Consens Bucureşti – Chişinău-

Bucureşti: Consens Bucureşti – Chişinău-

DISTRIBUIȚI

129163 – 17062014 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a primit marţi delegaţia parlamentară a Republicii Moldova care participă în aceste zile, la Bucureşti, la cea de-a patra reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

Delegaţia este condusă de Ana Guţu, co-preşedintele Comisiei şi preşedinta Comisiei pentru Afaceri Externe şi Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al MAE.

Şeful diplomaţiei române a felicitat autorităţile de la Chişinău pentru progresele realizate pe calea integrării europene. Referindu-se la apropiata semnare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, prevăzută pentru 27 iunie 2014, ministrul Titus Corlăţean a arătat că aceasta reprezintă „atât o recunoaştere a eforturilor depuse până în prezent de autorităţile Republicii Moldova, cât şi un angajament serios, asumat faţă de cetăţeni şi de partenerii europeni, de îndeplinire a reformelor democratice şi de avansare a procesului de modernizare şi transformare europeană a statului”.

Ministrul a subliniat, totodată, simbolismul profund al acestui moment. Interlocutorii au împărtăşit opinia potrivit căreia momentul ar trebui marcat în egală măsură la Bucureşti şi la Chişinău.

Titus Corlăţean a exprimat apreciere pentru ritmul intens de activitate a Comisiei comune inter-parlamentare, iniţiativă la a cărei lansare a avut o contribuţie nemijlocită, în calitatea sa anterioară de preşedinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului României. El a oferit întreg sprijinul părţii române în procesul extrem de important de implementare, de către autorităţile Republicii Moldova, a Acordului de Asociere.

În cursul întrevederii a fost realizat un bilanţ de etapă al Parteneriatului strategic bilateral, cu accent pe marile proiectele de interconectare şi pe diferitele tipuri de asistenţă românească oferită Republicii Moldova.

Ministrul Titus Corlăţean a reafirmat sprijinul ferm al României pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Comisia comună pentru integrare europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova are obiectivul de a sprijini cooperarea parlamentară în logica Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Prima reuniune a Comisiei comune a avut loc la Chişinău, la 20 martie 2012. În 2013 au avut loc alte două reuniuni, la 18-19 iunie 2013, la Bucureşti, respectiv la 5-6 noiembrie 2013 la Chişinău. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.